Η γ αλακτόζη δε βρίσκεται ελεύθερη στη φύση, αλλά προέρχεται από τη διάσπαση της λακτόζης.
Συνέχεια »ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12
Η βιταμίνη Β12 συναντάται στο γάλα, στο γιαούρτι,στο τυρί, στο κρέας. Είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Συνέχεια »ΛΑΚΤΟΖΗ
Η λακτόζη είναι ο μοναδικός υδατάνθρακας που δεν είναι φυτικός αλλά παράγεται από τα θηλαστικά. Είναι απαραίτητη ιδιαίτερα στα παιδιά γιατί συμβάλλει στην αφομοίωση του ασβεστίου και διατηρεί σε καλή κατάσταση τη χλωρίδα του εντέρου.
Συνέχεια »ΒΙΤΑΜΙΝΗ C
Η βιταμίνη C συναντάται στα φρούτα, στα λαχανικά. Έχει αντιοξειδωτική δράση, συμβάλλει στο σχηματισμό συνδετικού ιστού, στην επούλωση τραυμάτων, στον μεταβολισμό θυροξίνης – σιδήρου.
Συνέχεια »Β6 – ΠΥΡΙΔΟΞΙΝΗ
Η βιταμίνη Β6 – ΠΥΡΙΔΟΞΙΝΗ συναντάται στο κρέας, στα όσπρια, στο αβγό, στο γάλα, στα δημητριακά, στα φρούτα. Συμβάλλει στον μεταβολισμός αμινοξέων. Συμμετέχει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων.
Συνέχεια »ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ
Η βιταμίνη Κ συναντάται στα πράσινα λαχανικά, στο σπορέλαιο,στις ντομάτες, στο σιτάρι.
Συνέχεια »ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Η βιολογική αξία των πρωτεϊνών που περιέχονται στο γάλα και στα προϊόντα του είναι αναντικατάστατη. Η ανάγκη του οργανισμού σε πρωτείνες υψηλής βιολογικής αξίας σαν και αυτές που περιέχονται στο γαλακτοκομικά προϊόντα είναι διαρκής και επιτακτική, αφού οι βλάβες από …
Συνέχεια »ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
Οι φυτικές ίνες αποτελούν μία ιδιαίτερη ομάδα τροφίμων με ελάχιστη θερμιδική απόδοση. Ανήκουν στην ομάδα των υδατανθράκων. Αυξάνουν την περισταλτικότητα του εντέρου και η κατανάλωσή τους, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, συνδέθηκε με την αποτροπή του καρκίνου του παχέος εντέρου.Η σπουδαιότητα …
Συνέχεια »Β1 – ΘΕΙΑΜΙΝΗ
Β1 – ΘΕΙΑΜΙΝΗ συναντάται στο κρέας,στα δημητριακά,στα όσπρια.Συμβάλλει στην πρόληψη Beri – Beri,στην πρόληψη ανορεξίας και κόπωσης.
Συνέχεια »ΝΙΑΣΙΝΗ
Η ΝΙΑΣΙΝΗ συναντάται στο κρέας,στο ψάρι, στα δημητριακά,στα όσπρια. Συμμετέχει σε οξειδοαναγωγικές αντιδράσεις , προλαμβάνει την πελλάγρα και ενισχύει το νευρικό σύστημα .
Συνέχεια »Β2 – ΡΙΒΟΦΛΑΒΙΝΗ
Τη Β2 – ΡΙΒΟΦΛΑΒΙΝΗ βιταμίνη τη συναντάμαι στο ψωμί,στο γάλα,στο γιαούρτι, στο αβγό,στα αμύγδαλα. Συμβάλλει στον μεταβολισμό πρωτεϊνών και υδατανθράκων και στην ανάπτυξη.
Συνέχεια »ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
Η καθημερινή λήψη υδατανθράκων είναι απαραίτητη, όχι μόνο γιατί εξασφαλίζουν σημαντικό μέρος των θερμιδικών αναγκών, αλλά και γιατί η χαμηλή περιεκτικότητα της τροφής σε υδατάνθρακες οδηγεί σε αύξηση πρόσληψης λιπών και πρωτεϊνών.
Συνέχεια »ΛΑΚΤΟΖΗ
Στη διάρκεια του πρώτου χρόνου της ζωής, ο κύριος υδατάνθρακας που καταναλώνει ο άνθρωπος είναι η λακτόζη.Η λακτόζη είναι απαραίτητη, ειδικά στη διατροφή των παιδιών και των εφήβων, γιατί διευκολύνει την απορρόφηση και την αφομοίωση του ασβεστίου.
Συνέχεια »Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι εύπεπτη, ελαφριά και θρεπτική τροφή, ιδανική για όλες τις ηλικίες. Έχει όλα τα συστατικά του γάλακτος και επειδή είναι σε συμπυκνωμένη μορφή περιέχει περισσότερο ασβέστιο και πρωτεΐνες. Επιπλέον, το γαλακτικό οξύ που περιέχει έχει αντισηπτικές ιδιότητες για …
Συνέχεια »Ασβέστιο
Το ασβέστιο ρυθμίζει την πηκτικότητα του αίματος μαζί με την βιταμίνη Κ, την κανονική μυϊκή λειτουργία και τον καρδιακό ρυθμό.
Συνέχεια »ΡΙΖΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ
Οι ρίζες οξυγόνου είναι «αγενείς» ουσίες του οργανισμού οι οποίες, αν βρουν την ευκαιρία, προκαλούν βλάβες στη λειτουργία των κυττάρων. Ευτυχώς τα αντιοξειδωτικά είναι ικανά να τις δεσμεύσουν και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τον οργανισμό.
Συνέχεια »