Μενού

Ε 220 Διοξείδιο του θείου

Άχρωμο, άφλεκτο αέριο με έντονη και αποπνικτική οσμή . Βρίσκεται στη φύση, αλλά παράγεται κυρίως το εργαστήριο από την καύση του θείου ή του γύψου. Είναι από τα αρχαιότερα πρόσθετα τροφίμων που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για την συντήρηση κυρίως των κρασιών. Σήμερα είναι ένα από τα πιο δραστικά πρόσθετα και έχει πολλαπλή χρήση. Βοηθάει στην καταπολέμηση της ανάπτυξης των μυκήτων και των βακτηρίων, προστατεύει τα τρόφιμα από οξειδωτικές αλλοιώσεις. Θα το βρούμε σε κατεψυγμένα έτοιμα μπιφτέκια , σε αποξηραμένα ψάρια , νωπά και κατεψυγμένα θαλασσινά, μπισκότα, αφυδατωμένες πατάτες, επεξεργασμένες πατάτες, αποξηραμένες ντομάτες , οπωροκηπευτικά σε ξίδι, επεξεργασμένα μανιτάρια, αποξηραμένα φρούτα ( βερίκοκα, ροδάκινα, δαμάσκηνα, ), μαρμελάδες, ζελέ , μελάσσα, παγωτά και μιλκ σέικ, συμπυκνωμενοί χυμοί φρούτων, μπίρες, κρασί , απομιμήσεις κρέατος κλπ . Το συντηρητικό αυτό έχει την ιδιότητα ή καλύτερο τον κίνδυνο να καταστρέψει τη Βιταμίνη Β1 των τροφίμων .


Αφήστε μια απάντηση