Το λάχανο αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης c, βιταμίνης a, ασβεστίου και σιδήρου. Επίσης το λάχανο ωμό ή μαγειρεμένο και ο ζωμός που μένει μετά το βράσιμο του θεωρούνται αποτοξινωτικά για τον οργανισμό και γι’ αυτό περιλαμβάνονται πάντοτε στις δίαιτες αποτοξίνωσης. Ωστόσο το κυριότερο διατροφικό του ατού είναι ότι περιέχει σημαντικές ποσότητες μιας ινδόλης (φυτοχημική ένωση), η οποία αλληλεπιδρά με τη βιταμίνη c και αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό.
300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators ● VresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ