Φυτικές χρωστικές που υπάρχουν κυρίως στα καρότα, στα πράσινα λαχανικά, στις ντομάτες και στα πορτοκάλια. Μετά την πρόσληψη τους μετατρέπονται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α. Όταν χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα, παρασκευάζονται στην πλειοψηφία τους με εκχύλιση.
Μορφή – Χαρακτηριστικά : Πορτοκαλοκίτρινο χρώμα.
Θα την βρούμε σε προϊόντα : Βούτυρο, μαργαρίνες, κίτρινα και υπόλευκα τυριά, λαχανικά σε ξίδι, άλμη ή λάδι κ.α.
Επιπτώσεις στην υγεία : Δεν υπάρχουν γνωστές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία .
300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators ● VresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ