Πρόκειται για μια χρωστική ουσία που παρασκευάζεται με ειδική διαδικασία. Για την Παρασκευή της χρησιμοποιούνται διάφοροι υδατάνθρακες του εμπορίου, όπως σακχαρόζη, σιρόπι γλυκόζης κ.α.
Μορφή – Χαρακτηριστικά : Οι χρωστικές καραμέλας είναι υγρά ή στερεά σώματα, με σκούρο καστανό έως και μαύρο χρώμα.
Θα την βρούμε σε προϊόντα : Μπισκότα, κέικ, μαρμελάδες ζελέ, αλκοολούχα ποτά, λικέρ, αλάτι ή ξίδι κ.α.
Επιπτώσεις στην υγεία : Στην ποσότητα που περιέχεται στα τρόφιμα θεωρείται ασφαλές.
300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators ● VresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ