Ο καφές Espresso ετοιμάζεται μια ειδική μέθοδο απόστασης η οποία φτιάχνει ένα συμπυκνωμένο, δυνατό ρόφημα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή μέθοδος χρησιμοποιεί νερό σε θερμοκρασία 90-95ο C και το περνάει μέσα από ψηλά αλεσμένο καφέ με μεγάλη πίεση (περίπου 9 ατμόσφαιρες). Η επαφή νερού με καφέ ποικίλει μεταξύ 15 και 25 δευτερόλεπτα. Η ποσότητα του καφέ που είναι καλό να χρησιμοποιείται είναι μεταξύ 6.5 και 7 γραμμάρια. Οι σπόροι πρέπει να ψήνονται σε ένα μέτριο προς σκούρο χρώμα, και συνήθως να ανακατεύονται με άλλους για να έχουν καλύτερο απόσταγμα, το οποίο είναι περίπου 30 γρ.
Καφές Espresso
300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators ● VresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ