Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν ... / Espresso – cappuccino (Σελίδα 2)

Espresso – cappuccino

Καταχωρήσεις για τον espresso και τον cappuccino, τα είδη τους, διάφοροι γευστικοί συνδυασμοί και μικρά μυστικά για την ποιότητα του καφέ!

ESPRESSO

Για τέλειο espresso πρέπει να ελέγξουμε την φρεσκάδα του καφέ , το άλεσμά του , την μηχανή ( πίεση , ροή νερού στο group , ροή ζεστού νερού , ατμός ) . Επίσης για την σωστή διαδικασία το group μένει …

Συνέχεια »

ESPRESSO RISTRETTO

Ο espresso ristretto σερβίρεται σε φλιτζάνι του espresso στη μισή ποσότητα καφέ μέσα στο φλιτζάνι με μία δόση καφέ στο μονό group .

Συνέχεια »

ESPRESSO MARROCHINO

Ο ESPRESSO MARROCHINO σερβίρεται στο γυάλινο φλιτζάνι του καφέ και παρασκευάζεται βάζοντας πρώτα την κρέμα γάλακτος στο φλιτζάνι και στην συνέχεια μία δόση καφέ ESPRESSO .

Συνέχεια »

ESPRESSO CAPPUCCINO

Ο ESPRESSO CAPPUCCINO σερβίρεται σε φλιτζάνι του ESPRESS CAPPUCCINO και παρασκευάζεται με μία δόση καφέ ESPRESSO ως το 1/3 του φλιτζανιού . Απογεμίζουμε με κρέμα γάλακτος .

Συνέχεια »

CAPPUCCINO VIENUA

Ο CAPPUCCINO VIENUA σερβίρεται σε φλιτζάνι του espresso cappuccino και παρασκευάζεται με μία δόση καφέ espresso ως το 1/3 του φλιτζανιού , κρέμα γάλακτος και σαντιγί .

Συνέχεια »

ESPRESSO BICEPIN

Ο espresso Bicepin παρασκευάζεται όπως ακριβώς κα ο espresso Marrochino με τη διαφορά ότι προσθέτουμε πρώτα στη μέση του φλιτζανιού στα τοιχώματα μια κυκλικά οριζόντια λωρίδα καφέ .

Συνέχεια »

ESPRESSO CAPPUCCINO FREDDO

Σερβίρεται σε ποτήρι του Cappuccino freddo και παρασκευάζεται με μία δόση καφέ espresso που το χτυπάμε στο shaker έως ότου παγώσει κα απογεμίζουμε με κρύα κρέμα γάλακτος .Προσθέτουμε ζάχαρη κατά προτίμηση πριν χτυπήσουμε τον καφέ .

Συνέχεια »

CAPPUCCINO FREDDO VIENUA

Ο cappuccino freddo Vienua παρασκευάζεται όπως ο espresso Cappuccino Freddo με τη διαφορά ότι στο 1/3 του ποτηριού βάζουμε καφέ espresso , 1/3 κρύα κρέμα γάλακτος και 1/3 σαντιγί .

Συνέχεια »

ESPRESSO AFFOGATO

Σερβίρεται στο ποτήρι του παγωτού και παρασκευάζεται τοποθετώντας τρεις μπάλες παγωτού , στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω στο παγωτό ένα espresso και τελειώνουμε προσθέτοντας σιρόπι σοκολάτας .

Συνέχεια »

ESPRESSO MOCHA ( ΚΡΥΑ )

Σερβίρεται στο ποτήρι του espresso mocha και παρασκευάζεται βάζοντας πρώτα σιρόπι σοκολάτας στο ποτήρι , στη συνέχεια μία δόση espresso το οποίο έχουμε χτυπήσει στο shaker με πάγο και απογεμίζουμε 1/3 κρέμα γάλακτος κρύα και σαντιγί .

Συνέχεια »

ESPRESSO MOCHA (ΖΕΣΤΗ )

Σερβίρεται στο γυάλινο φλιτζάνι του espresso mocha και παρασκευάζεται βάζοντας πρώτα σιρόπι σοκολάτας στο φλυτζάνι , στη συνέχεια μία δόση espresso και απογεμίζουμε ε 1/3 κρέμα γάλακτος και 1/3 σαντιγί .

Συνέχεια »

ESPRESO CORRETO

Σερβίρεται στο φλυτζάνι του espresso και είναι κανονικό espresso το οποίο συνοδεύεται με μία δόση λικέρ σερβιρισμένο σε ποτήρι του λικέρ .

Συνέχεια »

CAPPUCCINO FREDDO

Φτιάχνεται όπως ο espresso freddo , με τη διαφορά ότι αφού σερβίρουμε τον espresso στο ποτήρι , κατόπιν προσθέτουμε κρύο γάλα , το οποίο έχουμε πρώτα χτυπήσει στο μίξερ έως ότου γίνει παχύρευστη κρέμα .

Συνέχεια »

CAPPUCCINO

Ο καφές cappuccino είναι espresso , με προσθήκη το αφρόγαλα ή τη σαντιγί . Η σωστή δοσολογία προβλέπει : 1/3 espresso , 1/3 ζεστό γάλ και 1/3 αφρόγαλα ή σαντιγί . Το γάλα για το αφρόγαλα , πρέπει να είναι …

Συνέχεια »