Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν ... / Espresso – cappuccino (Σελίδα 3)

Espresso – cappuccino

Καταχωρήσεις για τον espresso και τον cappuccino, τα είδη τους, διάφοροι γευστικοί συνδυασμοί και μικρά μυστικά για την ποιότητα του καφέ!

CAPPUCCINO FREDDO

Φτιάχνεται όπως ο espresso freddo , με τη διαφορά ότι αφού σερβίρουμε τον espresso στο ποτήρι , κατόπιν προσθέτουμε κρύο γάλα , το οποίο έχουμε πρώτα χτυπήσει στο μίξερ έως ότου γίνει παχύρευστη κρέμα .

Συνέχεια »

CAPPUCCINO

Ο καφές cappuccino είναι espresso , με προσθήκη το αφρόγαλα ή τη σαντιγί . Η σωστή δοσολογία προβλέπει : 1/3 espresso , 1/3 ζεστό γάλ και 1/3 αφρόγαλα ή σαντιγί . Το γάλα για το αφρόγαλα , πρέπει να είναι …

Συνέχεια »

ESPRESSO ΚΑΙ ΦΛΥΤΖΑΝΙ

Το φλυτζάνι του espresso πρέπει να έχει οβάλ σχήμα , να έχει μεσαίο πάχος πορσελάνης για να διατηρεί τον σερβιρισμένο καφέ ζεστό στους 60 – 65 βαθμούς και να είναι ήδη ζεστό πριν το σερβίρισμα .

Συνέχεια »