Για κάθε κρασί υπάρχει μία ιδεώδεις θερμοκρασία κατανάλωσης ..
Για τα λευκά ξηρά και τα ροζέ κρασιά 8-120 βαθμούς Κελσίου . (ποτέ παγωμένα )
Για τα λευκά γλυκά , τις σαμπάνιες και τα αφρώδη κρασιά 6-8 βαθμούς Κελσίου .
Για τα ελαφριά φρουτώδη κόκκινα κρασιά 10 – 12 βαθμούς Κελσίου .
Για τα υπόλοιπα κόκκινα κρασιά 15 – 18 βαθμούς Κελσίου . ( θερμοκρασία δωματίου ) .
Τα νεαρά κόκκινα κρασιά πρέπει να σερβίρονται πιο δροσερά από αυτά της παλαίωσης ..
300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators ● VresKEP.gr ● Πολίτες & ΚΕΠ