Μενού

Βυθοζύμωτες μπίρες

Οι βυθοζύμωτες, αντίθετα από τις αφροζύμωτες, έχουν την τάση να σχηματίζουν συσσωματώματα και να καθιζάνουν στον πάτο του δοχείου. Οι ευνοϊκότερες θερμοκρασίες για τις βυθοζύμες είναι οι 6-9 βαθμοί (μέθοδος χαμηλής θερμοκρασίας), και η ζύμωση διαρκεί 8-10 ημέρες. Βυθοζύμωτες μπίρες είναι οι: Lager (κοινές Lager, Pils, Dortmund), Wiener, Muenchner (Munich), Bock, Maerzen. Μπίρες φυσικής ζύμωσης είναι οι: Lambic, Gueuze, Faro


Αφήστε μια απάντηση