Υλικά : 1 μεζούρα ντράι τζιν 1 μεζούρα μπράντυ βερίκοκο 1 μεζούρα καλβάντος Εκτέλεση : Ανακατεύεται όλα τα υλικά μαζί , προσθέτοντας πάγο και τα σουρώνετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.
Συνέχεια »Love
Υλικά : 1 μεζούρα τζιν μισό κουτάλι σιρόπι φραμπουάζ μισό κουτάλι χυμό λεμονιού 1 ασπράδι αυγού Εκτέλεση : Αναμιγνύετε όλα τα υλικά στο σέικερ με πάγο και τα σουρώνετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.
Συνέχεια »Pink rose
Υλικά : 2/3 μεζούρας ντράι τζίν 1 κουταλάκι γρεναδίνη λίγο πάγο 1 κουτάλι χυμό λεμόνι 1 κουτάλι κρέμα 1 ασπράδι αυγού Εκτέλεση : Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ με πάγο και τα σουρώνετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.
Συνέχεια »Σαμπούκα
Υλικά : 1 μεζούρα σαμπούκα 3 – 4 κόκκοι καφέ Εκτέλεση : Βάζετε την σαμπούκα σε ποτήρι του λικέρ και έπειτα ρίχνετε τους κόκκους καφέ.
Συνέχεια »Polo
Υλικά : 1 μεζούρα τζίν λίγο πάγο 1/2 μεζούρας χυμό ανανά 1/2 μεζούρας χυμό πορτοκάλι Εκτέλεση : Αναμιγνύετε στο σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε ένα ποτήρι.
Συνέχεια »Πους καφέ άσπρο σύννεφο
Υλικά : 1 μεζούρα κρέμα κακάο άσπρη 1 μεζούρα μπράντυ 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος ελαφριά Εκτέλεση : Σε ένα ποτήρι ρίχνετε αργά τα υλικά με την σειρά που είναι γραμμένα, ώστε να μην ανακατευτούν και τα ένα επιπλέει , πάνω …
Συνέχεια »Lungo
Είναι ο, ας πούμε μεγάλου μήκους espresso. Ουσιαστικά χρησιμοποιούμε την ίδια ποσότητα καφέ στο δοσομετρητή, αλλά αφήνουμε να τρέξει περισσότερο νερό. Γεγονός που τον κάνει πιο ελαφρύ. Δεν πρέπει να συγχέεται με τον διπλό ή doppio espresso.
Συνέχεια »Espresso
Η έκφραση του απολύτου. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να τη μαγεία του espresso και την ένταση των γευστικών χαρακτηριστικών του. Χωρίς κανένα φτιασίδι ή και προσθήκη, καφές και μόνο καφές. Συμβουλή : ζάχαρη μόνο στη μύτη του …
Συνέχεια »Cappuccino
Εξαιρετικά δημοφιλής στην Ελλάδα, πίνεται όμως με λάθος τρόπο, σχεδόν σε όλες τις στιγμές του 24ώρου και μάλιστα πολύ συχνά με σαντιγί. Οι Ιταλοί τον πίνουν κατ’ αποκλειστικότητα το πρωί. Ο σωστός cappuccino φτιάχνεται σε μεγάλο φλιτζάνι, ένα τρίτο espresso …
Συνέχεια »Con panna
Σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα, ιδιαίτερα ενδιαφέρων, μια και δε σε λιγώνει από γλύκα. Στο μεγάλο φλιτζάνι βάζουμε ένα τρίτο espresso κα δύο τρίτα παχιά και πυκνή, άγλυκη κρέμα γάλακτος.
Συνέχεια »Coretto
Καθαρά Ιταλική συνήθεια. Στο κανονικό μικρό φλιτζανάκι με το σερβιρισμένο espresso, ρίχνουν λίγη sambuca. Ευνόητο ότι η προσθήκη ζάχαρης στον coretto αποτελεί γευστικό έγκλημα.
Συνέχεια »Macchiato
Είναι ένα κανονικό φλιτζανάκι espresso, το οποίο μόλις που έχουμε σημαδέψει (macchia = σημάδι) ρίχνοντας μια σταλίτσα γάλα.
Συνέχεια »Καφές και νερό
Η ποιότητα του νερού που θα χρησιμοποιήσετε είναι καθοριστική για τι ιδανικό αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε ότι το 98% ενός espresso είναι νερό.
Συνέχεια »Καφές και επιλογή
Αν αγοράσετε το φθηνότερο καφέ της αγοράς, οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να καταλήξετε σε μια εξίσου φθηνότερη γεύση στο φλιτζάνι σας. Η καλύτερη μέθοδος να βρείτε τον ιδανικό καφέ, είναι να δοκιμάσετε και να συγκρίνετε διάφορες ποικιλίες ή μείγματα με …
Συνέχεια »Καφές και ποσότητα
Κάθε μέθοδος απαιτεί μια συγκεκριμένη ποσότητα καφέ, για να δημιουργήσει ένα καλό φλιτζάνι. Ως οδηγό, σας προτείνουμε 60γρ. αλεσμένου καφέ για ένα λίτρο του καφέ σε μηχανές φίλτρου, και 7-8γρ. για έναν espresso.
Συνέχεια »Καφές και αποθήκευση
Μόλις ανοίξετε τη συσκευασία, ο καφές αρχίζει να οξειδώνεται. Χρησιμοποιήστε τον όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά το άνοιγμα και αποθηκεύστε τον σε ειδικό, αεροστεγές κουτί. Δεδομένου ότι το φως της ημέρας, το οξυγόνο και η υγρασία αλλοιώνουν τον καφέ, η …
Συνέχεια »