Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν … (Σελίδα 13)

Εις Υγείαν …

Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις περί οίνου , αναψυκτικών , ποτών , καφές , κοκτέιλ,αφεψήματα,χυμών και διάφορων άλλων ποτών που “ευφράνουν καρδία και νου” και άντε “εις… υγείαν …”

Τύποι σαμπάνιας

Ανάλογα με την περιεκτικότητα της σαμπάνιας σε ζάχαρα, χωρίζεται στις εξής κατηγορίες : Extra Brut από 0-6 γραμμάρια ζάχαρα στο ένα λίτρο, Brut με λιγότερο από 15 γραμμάρια ζάχαρα στο ένα λίτρο, Extra Dry από 12-20 γραμμάρια ζάχαρα στο ένα …

Συνέχεια »

Munchener Helles

Η μπύρα Munchener Helles, στη νότια Γερμανία θεωρείται η μπύρα για κάθε μέρα. Έχει μικρό ποσοστό αλκοόλης και η πικράδα είναι σε χαμηλά επίπεδα. Μπορεί να έχουν τη χαρακτηριστική γεύση της βύνης έως και έντονη γεύση λυκίσκου. Το χρώμα τους …

Συνέχεια »

Ποιότητα της σαμπάνιας

Η ποιότητα της σαμπάνιας καθορίζεται κυρίως από την οξύτητα που παρουσιάζει στο στόμα. Όμως και μια άλλη ένδειξη ποιότητας, έχουμε όταν σερβίρουμε τη σαμπάνια στο ποτήρι. Τότε θα πρέπει να προσέχουμε τις φυσαλίδες που εκλύονται αφού θα πρέπει να είναι …

Συνέχεια »

American Lager

Είναι πολύ διαυγείς μπύρες και έχουν ελαφρώς περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές. Υλικά όπως καλαμπόκι και ρύζι συχνά χρησιμοποιούνται και η πικρή γεύση του λυκίσκου είναι συνήθως ανεπαίσθητη. Έχουν χρώμα αχυρένιο μέχρι έντονα χρυσό.

Συνέχεια »

Ροζέ σαμπάνια (ii)

Οι ροζέ σαμπάνιες, ιδίως αυτές με μεγάλη περιεκτικότητα σε Pinot Noir, είναι ιδιαίτερα ευέλικτες και μπορούν να συμπληρώσουν μία μεγάλη γκάμα πιάτων. Δένουν τέλεια με pates και ham και αρκετά καλά με καπνιστά ψάρια. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν με την πικάντικη, ανατολίτικη …

Συνέχεια »

Berliner Weisse

Η Berliner Weisse, είναι πιο η ανοιχτόχρωμη απ’ όλες τις μπύρες. Ο ξεχωριστός συνδυασμός ζυμομυκήτων και λακτοσακχάρων οδηγεί σε μια μπύρα κάπως όξινη. Το ποσοστό του διοξειδίου του άνθρακα, είναι υψηλό και τα αρωματικά συστατικά του λυκίσκου λίγα.

Συνέχεια »

Σαμπάνια Demi-Sec

Οι Demi-Sec (Medium-sweet) σαμπάνιες είναι υπέροχες με κέικ πλούσια σε γεύση και ιδιαίτερα με κέικ φρούτων (γαμήλιες τούρτες, κέικ Χριστουγέννων με πολλά ξηρά φρούτα και ξηρούς καρπούς). Όπως όμως συμβαίνει και με τα περισσότερα είδη κρασιών, η σαμπάνια αδυνατεί να …

Συνέχεια »

Weizen/Weissbier

Η Weizen/Weissbier, είναι πιο δημοφιλής από τις άλλες μπύρες του είδους αυτού. Διατηρείται συνήθως σε βαρέλια και σερβίρεται μαζί με το κατακάθι της ζύμης. Το άρωμα και η γεύση της θυμίζει μπανάνα, γαρύφαλλο ή βανίλια. Παρασκευάζεται με συγκεκριμένο ποσοστό βυνοποιημένου …

Συνέχεια »

Cocktail orange – peppermint (Κοκτέιλ πορτοκάλι – μέντα)

Υλικά :3 κουταλιές τρίμμα πάγου 1 ασπράδι αυγού 2 κουταλάκια ζάχαρη 3 κλαδάκια φρέσκια μέντα 200ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι Ροδέλες πορτοκάλι ή φύλλα μέντας Εκτέλεση : Βάζετε το τρίμμα του πάγου σε μπλέντερ. Προσθέστε το ασπράδι του αυγού, τη ζάχαρη …

Συνέχεια »

Pink flash

Υλικά : 350γρ. φράουλες 2 κουταλιές γρεναδίνη 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος 4 κουταλιές τζίντζερ σε σκόνη 2 κουταλιές τρίμμα πάγου Εκτέλεση : Κρατάτε στην άκρη 2-4 φράουλες για το γαρνίρισμα, έπειτα ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα …

Συνέχεια »

Mint tulip pineapple (ανανά)

Υλικά : 1 φλιτζάνι χυμό ανανά 2 κουταλάκια ζάχαρη άχνη 1 κουταλάκι γρεναδίνη 1 κλαδάκι φρέσκια μέντα 3 παγάκια Εκτέλεση : Σε ένα δοχείο που χωράει 11/2 λίτρο υγρό ανακατέψτε με ένα κουτάλι το χυμό, τη ζάχαρη και τη γρεναδίνη …

Συνέχεια »

Γλυκό κοκτέιλ

Υλικά : 1 λεμόνι (το χυμό του) 1 κουταλάκι γρεναδίνη 2 παγάκια 4 κουταλιές τόνικ Σόδα Εκτέλεση : Βάζετε το χυμό του λεμονιού και τη γρεναδίνη σε ένα ψηλό ποτήρι. Προσθέτετε τα παγάκια και το τόνικ. Τέλος γεμίζετε το ποτήρι …

Συνέχεια »

Smoothie βερίκοκο – μανταρίνι

Υλικά : 10 ώριμα βερίκοκα (χωρίς κουκούτσι στη μέση) 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό μανταρίνι (περίπου 4 μανταρίνια) 3 κουταλιές γιαούρτι (2% λιπαρά) Λίγα παγάκια Εκτέλεση : Βάζετε τα βερίκοκα, το χυμό μανταρίνι και το γιαούρτι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε …

Συνέχεια »

Ice cream soda σοκολάτα

Υλικά : 1 μπάλα παγωτό σοκολάτα 1 κουταλιά σιρόπι σοκολάτας 250ml σόδα Εκτέλεση : Βάζετε το παγωτό σε ένα ψηλό ποτήρι και ρίχνετε από πάνω το σιρόπι. Τέλος γεμίζετε το ποτήρι με σόδα και σερβίρετε.

Συνέχεια »