Οι γλυκές μπύρες stout ή κρεμώδης, έχουν λιγότερο γεύση καμένης βύνης και είναι λιγότερο πικρές. Αποκτούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με την προσθήκη γάλακτος, ζάχαρης ή λακτόζης, τα οποία προστίθενται λίγο πριν την εμφιάλωση.
Συνέχεια »Σαμπάνια και σερβίρισμα
Μην τυλίξετε το μπουκάλι σε πετσέτα και μετά το τοποθετήσετε στη σαμπανιέρα. Το μόνο που θα καταφέρεται, θα είναι να κρύψετε την ετικέτα. Το τύλιγμα δεν ωφελεί σε τίποτα, γι’ αυτό βάλτε τη σαμπάνια στη σαμπανιέρα χωρίς πετσέτα, απλά όταν …
Συνέχεια »Oatmeal Stout
Οι μπύρες Oatmeal Stout, συνήθως περιέχουν χυλό βύνης που προστίθεται πριν την εκχύλιση και έχει σαν αποτέλεσμα να έχει αυτή η μπύρα μια ευχάριστη, γεμάτη γεύση χωρίς να θυμίζει βύνη.
Συνέχεια »Άνοιγμα του μπουκαλιού
Το άνοιγμα του μπουκαλιού, πρέπει να είναι προσεκτικό. Κόβετε το καψούλι και χαλαρώνετε προσεκτικά το συρμάτινο δέσιμο. Με το ένα χέρι κρατάτε σταθερό το φελλό και με το άλλο στρίβετε αργά το μπουκάλι. Θα αισθανθείτε την πίεση στο χέρι σας …
Συνέχεια »German-Style Pilsner
Πολύ δημοφιλή μπύρα στη Γερμανία με χρώμα πολύ ωχρό με έντονο άρωμα λυκίσκου.
Συνέχεια »Σαμπάνια ως απεριτίφ
Αν τη σερβίρετε ως απεριτίφ τη σαμπάνια, συνοδέψτε τη, με αλμυρά μπισκοτάκια, πράσινες ελιές, αμύγδαλα, μικρά κυβάκια γραβιέρας και αντισταθείτε στο χαβιάρι.
Συνέχεια »Bohemian-Style Pilsner
Οι μπύρες Bohemian-Style Pilsner, παρασκευάστηκαν πρώτη φορά στην Τσεχοσλοβακία το 1842 στην πόλη της Βοημίας Pilsner. Είναι παρόμοιες με τις Γερμανικές Pilsner αλλά είναι ελαφρώς πιο σκούρες και με πιο έντονα χαρακτηριστικά λυκίσκου.
Συνέχεια »Σαμπάνια και κυρίως πιάτο
Στο κυρίως πιάτο θα συνοδεύσει τέλεια, στρείδια, ψάρια, κοτόπουλα, φραγκόκοτες, καθώς και χοιρινό φιλέτο, όλα ψητά ή ελαφρά μαγειρεμένα.
Συνέχεια »Scandinavian-Dutch Pilsner
Οι μπύρες Scandinavian-Dutch Pilsner, είναι παρόμοιες με τις Γερμανικές μπύρες αλλά με μικρότερο ειδικό βάρος και αρκετά λιγότερη πικράδα. Είναι συνήθως πιο γλυκές και το χρώμα τους πιο ωχρό μέχρι ελαφρώς χρυσό. Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθούν ρύζι και καλαμπόκι σε …
Συνέχεια »Ροζέ σαμπάνια (i)
Μια ροζέ σαμπάνια θα συνοδεύσει τέλεια τάρτες φρούτων, όμως θα πρέπει να αποφύγετε, κάθε είδους σοκολάτα, σιρόπι και βαριά κρέμα.
Συνέχεια »Parsley cocktail (Κοκτέιλ μαϊντανού)
Υλικά : 1 μέρος χυμό μαϊντανού 1 μέρος χυμό σέλερι 1 μέρος χυμό σπανάκι 1 μέρος χυμό καρότου 1 μέρος χυμό νεροκάρδαμου Φύλλα νεροκάρδαμου Εκτέλεση : Ετοιμάζετε στον αποχυμωτή τους χυμούς, έπειτα χτυπάτε όλους μαζί τους χυμούς στο σέικερ, για …
Συνέχεια »Cocktail orange – peppermint (Κοκτέιλ πορτοκάλι – μέντα)
Υλικά :3 κουταλιές τρίμμα πάγου 1 ασπράδι αυγού 2 κουταλάκια ζάχαρη 3 κλαδάκια φρέσκια μέντα 200ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι Ροδέλες πορτοκάλι ή φύλλα μέντας Εκτέλεση : Βάζετε το τρίμμα του πάγου σε μπλέντερ. Προσθέστε το ασπράδι του αυγού, τη ζάχαρη …
Συνέχεια »Pink flash
Υλικά : 350γρ. φράουλες 2 κουταλιές γρεναδίνη 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος 4 κουταλιές τζίντζερ σε σκόνη 2 κουταλιές τρίμμα πάγου Εκτέλεση : Κρατάτε στην άκρη 2-4 φράουλες για το γαρνίρισμα, έπειτα ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα …
Συνέχεια »Mint tulip pineapple (ανανά)
Υλικά : 1 φλιτζάνι χυμό ανανά 2 κουταλάκια ζάχαρη άχνη 1 κουταλάκι γρεναδίνη 1 κλαδάκι φρέσκια μέντα 3 παγάκια Εκτέλεση : Σε ένα δοχείο που χωράει 11/2 λίτρο υγρό ανακατέψτε με ένα κουτάλι το χυμό, τη ζάχαρη και τη γρεναδίνη …
Συνέχεια »Γλυκό κοκτέιλ
Υλικά : 1 λεμόνι (το χυμό του) 1 κουταλάκι γρεναδίνη 2 παγάκια 4 κουταλιές τόνικ Σόδα Εκτέλεση : Βάζετε το χυμό του λεμονιού και τη γρεναδίνη σε ένα ψηλό ποτήρι. Προσθέτετε τα παγάκια και το τόνικ. Τέλος γεμίζετε το ποτήρι …
Συνέχεια »Smoothie βερίκοκο – μανταρίνι
Υλικά : 10 ώριμα βερίκοκα (χωρίς κουκούτσι στη μέση) 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό μανταρίνι (περίπου 4 μανταρίνια) 3 κουταλιές γιαούρτι (2% λιπαρά) Λίγα παγάκια Εκτέλεση : Βάζετε τα βερίκοκα, το χυμό μανταρίνι και το γιαούρτι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε …
Συνέχεια »