19 Απριλίου, 2005Εις υγείαν διάφορα, Στην Κουζίνα γενικώς
DIGESTIF (προφορά : ντιτζεστίφ) . Είναι το ποτό που πίνουμε μόλις ολοκληρωθεί το γεύμα , υποτίθεται για να χωνέψουμε . Παλαιότερα , ήταν πολύ στη μόδα τα λικέρ , μετά ήρθε το κονιάκ . Στις μέρες μας «φοριέται» πολύ η …
Συνέχεια »24 Νοεμβρίου, 2004Σοκολάτα
Η σοκολάτα είναι ρόφημα προερχόμενο από το κακαόδεντρο το οποίο συναντάμε σε 3 μορφές : 1. Λευκή σοκολάτα , 2. Σκούρη σοκολάτα και 3. Κακάο
Συνέχεια »24 Νοεμβρίου, 2004Σοκολάτα
Η Παρασκευή της λευκής και της σκούρης σοκολάτας γίνεται βάζοντας φρέσκο γάλα , μία δόση του ροφήματος (σκόνη ) και ζάχαρη κατά προτίμηση και τα βράζουμε στον ατμό της μηχανής
Συνέχεια »24 Νοεμβρίου, 2004Σοκολάτα
Παρασκευάζεται στο shaker με γάλα , πάγο , μία δόση του ροφήματος (σκόνη ) και ζάχαρη .
Συνέχεια »24 Νοεμβρίου, 2004Σοκολάτα
Η παρασκευή του κακάο γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται η σοκολάτα ρόφημα , αντικαθιστώντας το γάλα με νερό .
Συνέχεια »24 Νοεμβρίου, 2004Σοκολάτα
Για να παρασκευάσουμε Μέτρια σοκολάτα βάζουμε 1 ½ κουταλιά σοκολάτας . Για την Γλυκιά σοκολάτα βάζουμε 1 ½ κουταλιά σοκολάτας και 1 γεμάτη κουταλιά ζάχαρη.
Συνέχεια »24 Νοεμβρίου, 2004Είδη Καφέ
Είναι ο καφές ο οποίος φιλτράρεται μέσα από ένα ειδικό μηχάνημα και ανάλογα με το πόσο ψημένος είναι χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες : Γαλλικός ( πολύ ψημένος )Γερμανικός ( μέτρια ψημένος )Αμερικάνικος ( λίγο ψημένος ).
Συνέχεια »24 Νοεμβρίου, 2004Είδη Καφέ
Σερβίρεται στο φλιτζάνι του καφέ φίλτρου κα παρασκευάζεται βάζοντας μία δόση καφέ φίλτρου στο group της μηχανής espresso
Συνέχεια »24 Νοεμβρίου, 2004Είδη Καφέ
Σερβίρεται στο ειδικό ποτήρι του Irish Coffee και παρασκευάζεται τοποθετώντας πρώτα μια κουταλιά ζάχαρη και μια μερίδα ουίσκι Ιρλανδίας στο ποτήρι . Το ζεσταίνουμε στο ειδικό καμινέτο ( του bar ) κα απογεμίζουμε έως τη δεύτερη γραμμή του ποτηριού με …
Συνέχεια »24 Νοεμβρίου, 2004Espresso - cappuccino
Για τέλειο espresso πρέπει να ελέγξουμε την φρεσκάδα του καφέ , το άλεσμά του , την μηχανή ( πίεση , ροή νερού στο group , ροή ζεστού νερού , ατμός ) . Επίσης για την σωστή διαδικασία το group μένει …
Συνέχεια »24 Νοεμβρίου, 2004Ελληνικός Καφές
Οι δόσεις των επικρατέστερων τρόπων παρασκευής του ελληνικού καφέ είναι : Βαρύς γλυκός : 1 γεμάτη κουταλιά καφέ , 2 ζάχαρη Μέτριος : 1 γεμάτη κουταλιά καφέ , 1 ζάχαρη Με ολίγη : 1 γεμάτη κουταλιά καφέ , 1/4 ζάχαρηΣκέτος …
Συνέχεια »5 Οκτωβρίου, 2004Espresso - cappuccino
Ο espresso ristretto σερβίρεται σε φλιτζάνι του espresso στη μισή ποσότητα καφέ μέσα στο φλιτζάνι με μία δόση καφέ στο μονό group .
Συνέχεια »5 Οκτωβρίου, 2004Espresso - cappuccino
Ο ESPRESSO MARROCHINO σερβίρεται στο γυάλινο φλιτζάνι του καφέ και παρασκευάζεται βάζοντας πρώτα την κρέμα γάλακτος στο φλιτζάνι και στην συνέχεια μία δόση καφέ ESPRESSO .
Συνέχεια »5 Οκτωβρίου, 2004Espresso - cappuccino
Ο ESPRESSO CAPPUCCINO σερβίρεται σε φλιτζάνι του ESPRESS CAPPUCCINO και παρασκευάζεται με μία δόση καφέ ESPRESSO ως το 1/3 του φλιτζανιού . Απογεμίζουμε με κρέμα γάλακτος .
Συνέχεια »5 Οκτωβρίου, 2004Espresso - cappuccino
Ο CAPPUCCINO VIENUA σερβίρεται σε φλιτζάνι του espresso cappuccino και παρασκευάζεται με μία δόση καφέ espresso ως το 1/3 του φλιτζανιού , κρέμα γάλακτος και σαντιγί .
Συνέχεια »5 Οκτωβρίου, 2004Espresso - cappuccino
Ο espresso Bicepin παρασκευάζεται όπως ακριβώς κα ο espresso Marrochino με τη διαφορά ότι προσθέτουμε πρώτα στη μέση του φλιτζανιού στα τοιχώματα μια κυκλικά οριζόντια λωρίδα καφέ .
Συνέχεια »