Ο espresso ristretto σερβίρεται σε φλιτζάνι του espresso στη μισή ποσότητα καφέ μέσα στο φλιτζάνι με μία δόση καφέ στο μονό group .
Συνέχεια »ESPRESSO MARROCHINO
Ο ESPRESSO MARROCHINO σερβίρεται στο γυάλινο φλιτζάνι του καφέ και παρασκευάζεται βάζοντας πρώτα την κρέμα γάλακτος στο φλιτζάνι και στην συνέχεια μία δόση καφέ ESPRESSO .
Συνέχεια »ESPRESSO CAPPUCCINO
Ο ESPRESSO CAPPUCCINO σερβίρεται σε φλιτζάνι του ESPRESS CAPPUCCINO και παρασκευάζεται με μία δόση καφέ ESPRESSO ως το 1/3 του φλιτζανιού . Απογεμίζουμε με κρέμα γάλακτος .
Συνέχεια »CAPPUCCINO VIENUA
Ο CAPPUCCINO VIENUA σερβίρεται σε φλιτζάνι του espresso cappuccino και παρασκευάζεται με μία δόση καφέ espresso ως το 1/3 του φλιτζανιού , κρέμα γάλακτος και σαντιγί .
Συνέχεια »ESPRESSO BICEPIN
Ο espresso Bicepin παρασκευάζεται όπως ακριβώς κα ο espresso Marrochino με τη διαφορά ότι προσθέτουμε πρώτα στη μέση του φλιτζανιού στα τοιχώματα μια κυκλικά οριζόντια λωρίδα καφέ .
Συνέχεια »ESPRESSO CAPPUCCINO FREDDO
Σερβίρεται σε ποτήρι του Cappuccino freddo και παρασκευάζεται με μία δόση καφέ espresso που το χτυπάμε στο shaker έως ότου παγώσει κα απογεμίζουμε με κρύα κρέμα γάλακτος .Προσθέτουμε ζάχαρη κατά προτίμηση πριν χτυπήσουμε τον καφέ .
Συνέχεια »Παγωμένο Milk-shake με φρούτα και μέντα
Υλικά: 3 κούπες παγωτό βανίλια 3 μπανάνες 2 κουταλιές του γλυκού φρέσκια μέντα 3 κουταλιές ζάχαρη ή 1 κουταλιά μέλι Εκτέλεση : Παίρνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολτός . Σερβίρετε αμέσως.
Συνέχεια »ΧΑΜΟΜΗΛΙ
Το χαμομήλι είναι εξαιρετικό καταπραϋντικό για το στομάχι και θαυμάσιο μαλακτικό, βοηθά στην αϋπνία, στον παροξυσμό άσθματος, στις νευραλγίες και στις ημικρανίες. Τρόπος παρασκευής ροφήματος: Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας χαμομήλι σε 150γρ. βραστό νερό και το αφήνουμε 15 λεπτά. …
Συνέχεια »ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ Νο 2
Μέτριος (3 κουτ. καφέ + 2 κουτ. ζάχαρη) .Μέτριος βαρύς (3 κουτ. Καφέ + 3 κουτ. ζάχαρη) .Μέτριος βραστός (3 κουτ. καφέ+ 3 κουτ. ζάχαρη. Σηκώνεις το μπρίκι για να κάνει ο καφές αρκετές φουσκάλες) .Σκέτος (χωρίς ζάχαρη) .
Συνέχεια »ΑΦΕΨΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ
Υλικά: 3 κουταλιές ανάμικτα βότανα (ματζουράνα, τίλιο, χαμομήλι, δίκταμο, μαλοτήρα) 1 ξυλάκι κανέλα 1 κουταλιά μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο) Εκτέλεση:Βάζουμε ζεστό νερό στην τσαγιέρα (περίπου 3 φλιτζάνια) και ρίχνουμε τα βότανα μέσα . Περιμένουμε 5 λεπτά της ώρας , φιλτράρουμε …
Συνέχεια »ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ Νο1
Με ολίγη ( 3 κουταλιές καφέ + ½ κουτ. ζάχαρη) . Βαρύγλυκος (3 κουτ. καφέ + 4 κουτ. ζάχαρη) .Ελαφρύς γλυκός (1 1/2 κουτ. καφέ + 5 κουτ. ζάχαρη) .Γλυκύβραστος (3 κουτ. καφέ + 6 κουτ. ζάχαρη. Σηκώνεις το μπρίκι, …
Συνέχεια »ΑΦΕΨΗΜΑ ΜΕ ΤΙΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΜΟΜΗΛΟ
Υλικά : 1 κουταλάκι Τίλιο 1 κουταλάκι Φασκόμηλο 1 κουταλάκι μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο) Εκτέλεση:Βάζουμε ζεστό νερό στην τσαγιέρα (περίπου 3 φλιτζάνια) και ρίχνουμε τα βότανα μέσα . Περιμένουμε 5 λεπτά της ώρας , φιλτράρουμε και σερβίρουμε. Προσθέτουμε στο φλιτζάνι …
Συνέχεια »ΑΦΕΨΗΜΑ ΜΕ ΧΑΜΟΜ. , ΔΙΚΤΑΜΟ , ΦΑΣΚΟΜ.
Υλικά : 1 κουταλιά χαμομήλι 1 κουταλιά δίκταμο 1 κουταλιά φασκόμηλο 1 κουταλιά θυμαρίσιο μέλι Εκτέλεση :Βάζουμε ζεστό νερό στην τσαγιέρα (περίπου 3 φλιτζανια) και ρίχνουμε τα βότανα μέσα . Περιμένουμε 5 λεπτά της ώρας , φιλτράρουμε και σερβίρουμε. Προσθέτουμε …
Συνέχεια »ΡΑΚΙ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Υλικά : 2 λίτρα ρακί 1 κουταλάκι φασκόμηλο 1 κουταλάκι μέντα Εκτέλεση :Παίρνουμε μια φλιτζάνα ρακί και βάζουμε μέσα τα βότανα ανακατεύοντάς τα . Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα βάζο (όχι πολύ μεγάλο όσο πιο μικρό γίνεται) και το …
Συνέχεια »ΑΦΕΨΗΜΑ ΔΥΝΑΤΟ
Υλικά:1 κουταλάκι φασκόμηλο 1 κουταλάκι τήλιο 1 κουταλάκι χαμομήλι 1 κουταλάκι Μαλοτήρα (τσάι του βουνού) 1 κουταλάκι μέλι Εκτέλεση:Βάζουμε ζεστό νερό στην τσαγιέρα (περίπου 3 φλιτζανια) και ρίχνουμε τα βότανα μέσα . Περιμένουμε 5 λεπτά της ώρας , φιλτράρουμε και …
Συνέχεια »ΑΦΕΨΗΜΑ
Υλικά : 1 κουταλιά χαμόμηλο 1 κουταλιά φασκόμηλο 1 κουταλιά μέντα 1 κουταλιά δίκταμο 1 κουταλιά μαλοτίρας 1 κουταλιά μέλι Εκτέλεση:Βάζουμε ζεστό νερό στην τσαγιέρα (περίπου 3 φλιτζάνια) και ρίχνουμε τα βότανα μέσα . Περιμένουμε 5 λεπτά της ώρας , …
Συνέχεια »