Το ημιαεριούχο κρασί περιέχει ανθρακικό στη μισή περίπου περιεκτικότητα από το αεριούχο.
Συνέχεια »ΗΜΙΑΦΡΩΔΕΣ ΚΡΑΣΙ
Το ημιαφρώδες κρασί που περιέχει ανθρακικό στη μισή περίπου περιεκτικότητα από το αφρώδες.
Συνέχεια »ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
Πατρινό κρασί με Ονομασία Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας, καθώς και μια ποικιλία κόκκινου σταφυλιού που καλλιεργείται στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Πάτρα και αρκετά Ιόνια νησιά.
Συνέχεια »ΡΕΤΣΙΝΑ
Η ρετσίνα είναι ελληνικό κρασί που στη διάρκεια της ζύμωσης έχει προστεθεί ρετσίνι πεύκου μ’ αποτέλεσμα τον αρωματισμό του.
Συνέχεια »ΜΑΡΣΑΛΑ
Είναι ένα δυνατό γλυκό κρασί από την Σικελία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζαμπαλιόνε και γενικά για να δίνει γεύση.
Συνέχεια »ΑΓΟΥΡΟ ΚΡΑΣΙ
Είναι το κρασί με υψηλή οξύτητα . Δίνει την αίσθηση ενός άγουρου φρούτου.
Συνέχεια »ΑΦΡΩΔΗ ΚΡΑΣΙΑ
Τα αφρώδη κρασιά περιέχουν ανθρακικό. Το ανθρακικό εδώ, δημιουργήθηκε κατά την ζύμωση και δεν έχει προστεθεί από τον οινοποιό.
Συνέχεια »ΒΕΡΜΟΥΤ
Βερμούτ είναι τα αρωματισμένα, γλυκά ή ξηρά, κρασιά.
Συνέχεια »ΒΙΝΣΑΝΤΟ
‘Ένας τύπος κρασιού με σκούρο μπρούτζινο χρώμα και πλούσιο-πολύπλοκο άρωμα σοκολάτας, ξερού σύκου, μελάσσας, καφέ, σταφίδας και λικέρ βύσσινο. Η ιδιαίτερη οινοποίηση για παραγωγή γλυκών κρασιών (Vinsanto), ύστερα από το λιάσιμο των σταφυλιών για μερικές ημέρες, μας χαρίζει το σκούρο …
Συνέχεια »ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΙ ΟΙΝΟΙ
Κρασιά που παράγονται από σταφύλια εντός και εκτός ζωνών και δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τοπονύμιο.
Συνέχεια »ΚΑΦΕΣ ΦΡΕΣΚΟΣ
Μόλις ανοίξετε την συσκευασία του καφέ , αδειάστε τον σε αεροστεγή γυάλινα ή κεραμικά , επισμαλτωμένα στο εσωτερικό , σκεύη . Καταναλώστε τον μέσα σε 15 μέρες .
Συνέχεια »ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΨΥΓΕΙΟ
Το ψυγείο είναι ιδανικό μέρος να φυλάξετε τον καφέ σας , όσο όμως η συσκευασία του είναι κλειστή . Από τη στιγμή που θα τον ανοίξετε , καλό είναι να φυλάσσεται σε μέρος σκοτεινό και δροσερό .
Συνέχεια »ΚΑΦΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΪΜΑΚΙ
Για να απαλλαγείτε από το καϊμάκι στον καφέ σας , αφήστε τον να κοχλάσει . Πρέπει δηλαδή , όταν αρχίσει να φουσκώνει , να βγάλετε και να βάλετε το μπρίκι στη φωτιά 2-3 φορές .
Συνέχεια »ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΚΑΪΜΑΚΙ
Για πλούσιο καϊμάκι , ο καφές θέλει βράσιμο σε σιγανή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα . Μόλις αρχίσει να φουσκώνει , πρέπει να τον σερβίρετε αμέσως , γιατί αλλιώς το καϊμάκι του θα χαθεί .
Συνέχεια »Γρανίτα φράουλα
Υλικά : 10 μεγάλες φράουλες 1 ποτήρι νερό 4-5 κουταλιές ζάχαρη χυμό λέμονιού (προαιρετικά) 20 παγάκια. Εκτέλεση : Βάλτε στο μπλένετρ όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα για 10” στην ταχύτητα 1 και άλλα 10” στην ταχύτητα 2 . Σερβίρετε αμέσως .
Συνέχεια »ΚΑΜΕΝΟ ΤΣΑΙ
Μη ρίξετε ποτέ βραστό γάλα σε καυτό τσάι , γιατί τότε το τσάι δεν θα είναι μόνο πικρό , αλλά θα έχει και γεύση καμένου .
Συνέχεια »