Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν … (Σελίδα 24)

Εις Υγείαν …

Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις περί οίνου , αναψυκτικών , ποτών , καφές , κοκτέιλ,αφεψήματα,χυμών και διάφορων άλλων ποτών που “ευφράνουν καρδία και νου” και άντε “εις… υγείαν …”

ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

Πατρινό κρασί με Ονομασία Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας, καθώς και μια ποικιλία κόκκινου σταφυλιού που καλλιεργείται στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Πάτρα και αρκετά Ιόνια νησιά.

Συνέχεια »

ΒΙΝΣΑΝΤΟ

‘Ένας τύπος κρασιού με σκούρο μπρούτζινο χρώμα και πλούσιο-πολύπλοκο άρωμα σοκολάτας, ξερού σύκου, μελάσσας, καφέ, σταφίδας και λικέρ βύσσινο. Η ιδιαίτερη οινοποίηση για παραγωγή γλυκών κρασιών (Vinsanto), ύστερα από το λιάσιμο των σταφυλιών για μερικές ημέρες, μας χαρίζει το σκούρο …

Συνέχεια »

ΚΑΦΕΣ ΦΡΕΣΚΟΣ

Μόλις ανοίξετε την συσκευασία του καφέ , αδειάστε τον σε αεροστεγή γυάλινα ή κεραμικά , επισμαλτωμένα στο εσωτερικό , σκεύη . Καταναλώστε τον μέσα σε 15 μέρες .

Συνέχεια »

ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΨΥΓΕΙΟ

Το ψυγείο είναι ιδανικό μέρος να φυλάξετε τον καφέ σας , όσο όμως η συσκευασία του είναι κλειστή . Από τη στιγμή που θα τον ανοίξετε , καλό είναι να φυλάσσεται σε μέρος σκοτεινό και δροσερό .

Συνέχεια »

ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΚΑΪΜΑΚΙ

Για πλούσιο καϊμάκι , ο καφές θέλει βράσιμο σε σιγανή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα . Μόλις αρχίσει να φουσκώνει , πρέπει να τον σερβίρετε αμέσως , γιατί αλλιώς το καϊμάκι του θα χαθεί .

Συνέχεια »

Γρανίτα φράουλα

Υλικά : 10 μεγάλες φράουλες  1 ποτήρι νερό  4-5 κουταλιές ζάχαρη  χυμό λέμονιού (προαιρετικά)  20 παγάκια. Εκτέλεση : Βάλτε στο μπλένετρ όλα τα υλικά και ανακατέψτε τα για 10” στην ταχύτητα 1 και άλλα 10” στην ταχύτητα 2 . Σερβίρετε αμέσως .

Συνέχεια »

ΚΑΜΕΝΟ ΤΣΑΙ

Μη ρίξετε ποτέ βραστό γάλα σε καυτό τσάι , γιατί τότε το τσάι δεν θα είναι μόνο πικρό , αλλά θα έχει και γεύση καμένου .

Συνέχεια »