Για κάθε φλυτζάνι τσαγιού , υπολογίζετε 2 γραμμάρια ή ένα κουτάλι του γλυκού γεμάτο ή κοφτό, ανάλογα με το μέγεθος των φύλλων του τσαγιού.
Συνέχεια »ΤΣΑΪ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗ
Σχεδόν κάθε είδος τσαγιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξουμε παγωμένο τσάι. Όμως, ορισμένα είναι καλύτερα επειδή κρατάνε το κρυστάλλινο χρώμα τους περισσότερο ή δεν πικρίζουν. Σε γενικές γραμμές, το μαύρο κινέζικο τσάι δεν είναι ό,τι το καλύτερο, γιατί δεν …
Συνέχεια »ΤΣΑΪ ΠΑΓΩΜΕΝΟ
Σερβίρετε το παγωμένο τσάι σε ποτήρια με παγάκια. Αν φτιάξετε το τσάι από βραδύς, την άλλη ημέρα πικρίζει. Να το φτιάχνετε φρέσκο κάθε ημέρα. Ποτέ να μη χρησιμοποιήσετε την καφετιέρα για να βράσετε νερό για το τσάι σας. Αλλάζει τελείως …
Συνέχεια »ΤΣΑΪ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΟΛΟ
Αναλόγως της ποικιλίας, καμιά φορά το τσάι θολώνει καθώς παγώνει. Όμως δεν έχει καμία διαφορά στην τελική γεύση. Απλώς το pΗ αλλάζει καθώς κρυώνει το τσάι. Ορισμένες ποικιλίες έχουν από τη φύση τους υψηλότερη οξύτητα, κάτι που τις κάνει να …
Συνέχεια »ΤΣΑΓΙΕΡΑ
Προσοχή !!! Μια τσαγιέρα ξεπλένεται απλώς με ζεστό νερό και δεν καθαρίζεται ποτέ με απορρυπαντικό.
Συνέχεια »ΤΣΑΪ ΧΩΡΙΣ ΤΕΪΝΗ
Αν θέλετε ένα τσάι χωρίς τεΐνη, πετάξτε το πρώτο νερό στα τριάντα δευτερόλεπτα. Θα έχετε ένα τσάι που το 80 ή το 90 τοις εκατό της τεΐνης έχει αφαιρεθεί.
Συνέχεια »ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
Κάθε τσάι έχει το δικό του χρόνο προετοιμασίας που εξασφαλίζει την καλύτερη ισορροπία του αρώματος και της γεύσης του.Τσάι λευκό 2-3 λεπτά , Τσάι πράσινο 2-3 λεπτά , Τσάι μαύρο 4-5λεπτά , Darjeeling ανοιξιάτικο 2-3 λεπτά , Pu ‘Ehr 4-5 …
Συνέχεια »ΤΣΑΪ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ
Για τα λεπτά πράσινα ή λευκά τσάγια θα πρέπει το νερό να είναι λιγότερο ζεστό απ’ ό,τι για τα μαύρα τσάγια.
Συνέχεια »CAPPUCCINO
Ο καφές cappuccino είναι espresso , με προσθήκη το αφρόγαλα ή τη σαντιγί . Η σωστή δοσολογία προβλέπει : 1/3 espresso , 1/3 ζεστό γάλ και 1/3 αφρόγαλα ή σαντιγί . Το γάλα για το αφρόγαλα , πρέπει να είναι …
Συνέχεια »ESPRESSO RISTRETTO
Για να τον φτιάξουμε σταματάμε τη ροή του νερού νωρίτερα για πιο συμπυκνωμένο καφέ και εντονότερο άρωμα .
Συνέχεια »ESPRESSO LUNGO
Μονή δόση espresso σε μεγαλύτερο όγκο νερού . Έτσι είναι ελαφρύς χωρίς να χάνει τη γεύση του .
Συνέχεια »ESPRESSO DOPPIO – EPRESSO AMERICANO
Ο espresso doppio είναι ο espresso ο διπλός . Espresso americano : ο espresso αραιωμένος με ζεστό νερό .
Συνέχεια »ESPRESSO FREDDO
Είναι διπλή δόση espresso , που χτυπάμε στο σέικερ με ζάχαρη και τριμμένο πάγο . Σερβίρεται σε ψηλό κολονάτο ποτήρι .
Συνέχεια »ESPRESSO CORRETTO
Προσθέτουμε στον espresso μικρή ποσότητα liqueur ( amaretto , grappa , σαμπούκα , μέντα ).
Συνέχεια »ESPRESSO CON PANA
Είναι ο espresso με μια κουταλιά σαντιγί .
Συνέχεια »CAFFE MOCHA
Caffe mocha :1/3 espresso , 1/3 ζεστή σοκολάτα , 1/3 ζεστό γάλα , που προστίθενται μ’ αυτή τη σειρά .
Συνέχεια »