Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Εις Υγείαν … (Σελίδα 27)

Εις Υγείαν …

Εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις περί οίνου , αναψυκτικών , ποτών , καφές , κοκτέιλ,αφεψήματα,χυμών και διάφορων άλλων ποτών που “ευφράνουν καρδία και νου” και άντε “εις… υγείαν …”

CAPPUCCINO

Ο καφές cappuccino είναι espresso , με προσθήκη το αφρόγαλα ή τη σαντιγί . Η σωστή δοσολογία προβλέπει : 1/3 espresso , 1/3 ζεστό γάλ και 1/3 αφρόγαλα ή σαντιγί . Το γάλα για το αφρόγαλα , πρέπει να είναι …

Συνέχεια »

Χυμός φρούτων

Χυμός φρούτων χαρακτηρίζεται εκείνος που προέρχεται από συμπυκνωμένο χυμό φρούτων και αραιωμένο με την ποσότητα του νερού το οποίο απομακρύνθηκε κατά τη συμπύκνωση . Τα φρουτοποτά περιέχουν 2% – 49% χυμό φρούτων ενώ το νέκταρ περιέχει 50%- 80% χυμό φρούτων …

Συνέχεια »

ΚΑΦΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΦΕΪΝΗ

Ο καφές χωρίς καφεΐνη μπορεί να περιέχει ως και 0,2 % καφεΐνη . Η απομάκρυνση της καφεΐνης επιτυγχάνεται με χημικούς διαλυτές οι οποίοι επιβαρύνουν το τελικό προϊόν με χημικές ουσίες .

Συνέχεια »

ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ

Bock: γερμανικός όρος που σημαίνει μπύρα χαμηλής ζύμωσης με υψηλή αλκοολική περιεκτικότητα, συνήθως πάνω από 6,5% .Draft ή Draught: λέξη που παραπέμπει απευθείας σε βαρελίσια μπύρα .

Συνέχεια »

ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ

Ice Beer: είναι μπύρες lager οι οποίες σε κάποιο στάδιο της κατεργασίας τους καταψύχονται .Lager: συνήθως η βασική μπύρα κάθε οίκου, στην οποία η μαγιά κατά την διάρκεια της ζύμωσης κατεβαίνει χαμηλά .

Συνέχεια »

ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ

Lambic: σπεσιαλιτέ των Βέλγων. Σταρένια μπύρα, αυθόρμητης ζύμωσης που προέρχεται από μύκητες και όχι από μαγιά .Pils: Είδος Τσέχικης μπύρας που καθιέρωσε σε όλον τον κόσμο το κλασικό στυλ της ξανθής, ξηρής και έντονα πικρής μπύρας. Μπύρα τύπου Pils, παράγονται …

Συνέχεια »

ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΤΗΡΙ

Το ποτήρι στο οποίο θα σερβίρουμε μία μπύρα πρέπει να είναι εντελώς στεγνό (απαγορεύεται η κατάψυξη!) και χωρίς ίχνη λίπους γιατί χαλάει ο αφρός.

Συνέχεια »

ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ

Ανάλογα με το χρώμα της μπύρας , έχουμε τις γνωστές ξανθιές, τις καστανές, τις μαύρες και τις κόκκινες. Το χρώμα εξαρτάται από την θερμοκρασία, στην οποία εκτίθεται η βύνη.

Συνέχεια »

ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ

Ale: αγγλικές μπύρες υψηλής ζύμωσης, με φρουτώδη συνήθως γεύση.Alt: γερμανική σκουρόχρωμη μπύρα υψηλής ζύμωσης, με περιεκτικότητα αλκοόλ περίπου 4,5% .

Συνέχεια »

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Πως θα αρωματίσετε την σοκολάτα σας ; Μείγμα για το άρωμα : 5 gr κάρδαμο . 5 gr ή ένα stick κανέλα , 1 ξεραμένο τσίλι , ένα σωληνάκι βανίλια , 100gr ελαφριά καφέ ζάχαρη . Αλέστε όλα τα αρωματικά …

Συνέχεια »