Στη σύνθεση ενός χαρμανιού δε λαμβάνεται υπόψη μόνο η αρμονία αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών . Υπάρχει εξίσου σημαντική φροντίδα για την εύρεση ισορροπημένης συνύπαρξης και ως προσ το γευστικό βάρος .
Συνέχεια »ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ
Κάθε καφές χρειάζεται το δικό του χρόνο καβουρδίσματος για να αποδώσει το δυναμικό του . Στην ετοιμασία , λοιπόν , ενός χαρμανιού το καβούρδισμα καθενός ξεχωριστού καφέ προηγείται του χαρμανιάσματος .
Συνέχεια »ΧΑΡΜΑΝΙ ΚΑΦΕΔΩΝ
Ένα χαρμάνι καφέδων είναι πάντα συνδυασμός ταιριαστών μεταξύ τους προσωπικοτήτων . Αρα ο καφεκόπτης πρέπει όχι μόνο να γνωρίζει να καβουρδίζει και να αλέθει σωστά , αλλά γνωρίζοντας όλους τους καφέδες , στην παραμικρή τους λεπτομέρεια , να δημιουργεί τους …
Συνέχεια »ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ
Δοκιμάστε ένα γλυκό ρόφημα : Μέλι και Γάλα . .. Υλικά : 20 cl γάλα , μισό κουτάλι τσαγιού κανέλα , 1-2 κουταλιά γνήσιο μέλι . Τρόπος εκτέλεσης : Ανακατεύετε το γάλα με την κανέλα και τα θερμάνετε χωρίς να …
Συνέχεια »ESPRESSO ΚΑΙ ΦΛΥΤΖΑΝΙ
Το φλυτζάνι του espresso πρέπει να έχει οβάλ σχήμα , να έχει μεσαίο πάχος πορσελάνης για να διατηρεί τον σερβιρισμένο καφέ ζεστό στους 60 – 65 βαθμούς και να είναι ήδη ζεστό πριν το σερβίρισμα .
Συνέχεια »ΤΣΑΙ
Εάν θέλετε να “γλυκάνετε ” το τσάι , χρησιμοποιήστε ειδική ζάχαρη που δε σπάει το άρωμα και δεν αλλοιώνει τη γεύση του . Μπορείτε να προσθέσετε 1 σταγόνα κρύο γάλα σε τσάι από την Κεϋλάνη , τη Νότια Ινδία , …
Συνέχεια »ESPRESSO ΤΕΛΕΙΟΣ
Ο espresso είναι τέλειος όταν το καϊμάκι του μπορεί να διατηρηθεί για ενάμιση λεπτό .
Συνέχεια »ESPRESSO ( ΠΩΣ ΠΙΝΕΤΕ )
Ο espresso πίνεται με δύο γουλιές , αν γίνεται χωρίς καθόλου ζάχαρη ή -έστω – με ελάχιστη , μόλις στη μύτη του κουταλιού .
Συνέχεια »Χυμός πορτοκαλιού
Ο χυμός πορτοκαλιού πρέπει να καταναλώνεται αμέσως , γιατί όταν εκτίθεται στο φως καταστρέφεται μεγάλη ποσότητα των βιταμίνων του .
Συνέχεια »ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Ενα φλυτζάνι (240 ml) φρεσκοστιμμένου χυμού λεμονιού περιέχει διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την ποσότητα που συνίσταται να προσλαμβάνεται ημερησίως!!
Συνέχεια »Χυμός με φρέσκα φρούτα
Αν υπολογίσουμε την περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και “ακέραια” βιταμίνη C μπορούμε να πούμε ότι τα φρέσκα φρούτα πλεονεκτούν απέναντι στον φρεσκοστιμμένο χυμό, ο φρεσκοστιμμένος χυμός πλεονεκτεί απέναντι στον τυποποιημένο και ο τυποποιημένος χυμός είναι καλύτερος από ένα αναψυκτικό …
Συνέχεια »ΠΑΓΑΚΙΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ
Για εντυπωσιακά χρωματιστά παγάκια! Βάλτε στη θήκη με τα παγάκια λίγες σταγόνες μέντας, γρεναδίνης ή λεμονιού. Για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα μπορείτε να βάλετε σε κάθε θήκη ένα φύλλο μέντας, ένα φρούτο του δάσους ή ένα φραμπουάζ.
Συνέχεια »ΔΙΑΦΑΝΑ ΠΑΓΑΚΙΑ
Για πεντακάθαρα, εντυπωσιακά, διάφανα παγάκια, χρησιμοποιείστε βραστό νερό!
Συνέχεια »ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
Αν εκνευρίζεστε χωρίς ιδιαίτερο λόγο και έχετε την αίσθηση πως όλη η ένταση περνάει από το στομάχι σας ,,, σε ένα φλυτζάνι νερό που βράζει βάλτε τη φλούδα από ένα τέταρτο του λεμονιού και αφήστε τη για 2 λεπτά . …
Συνέχεια »ΤΣΑΪ
Το τσάι περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες , οι οποίες έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες , που δημιουργούνται στον ανθρώπινο οργανισμό και ενοχοποιούνται για την πρόκληση πολλών παθήσεων , όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά .
Συνέχεια »ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ
Αν σε ένα τραπέζι πιούμε πάνω από ένα είδος κρασιού , τότε η σωστή σειρά είναι : πρώτα τα λευκά , μετά τα ροζέ και τέλος τα κόκκινα .
Συνέχεια »