Προτιμάτε τα λευκά τελευταίας σοδειάς και προσοχή διότι , κυρίως τη μεταβατική περίοδο , μεταξύ της μιας και της άλλης χρονιάς , εκεί στο Σεπτέμβρη – Νοέμβρη, όλοι οι έμποροι προσπαθούν να ξεφορτωθούν παλαιότερες χρονιές .
Συνέχεια »ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΡΑ
Οσο πίνουμε , διατηρούμε το κρασί σε σαμπανιέρα . Ιδιαίτερα το καλοκαίρι , αλλά και το χειμώνα , το κρασί ζεσταίνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς .
Συνέχεια »ΧΥΜΟΙ / ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Εάν θέλετε να παίρνετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τους χυμούς , συνδυάστε τα φρούτα με τα λαχανικά !! Ένας χυμός μήλου με καρότο π.χ. είναι πλουσιότερος σε καροτένια , φολικό οξύ και βιταμίνη C από ότι ο σκέτος χυμός μήλου …
Συνέχεια »Γάλα στον καφέ
Μη ρίχνετε γάλα στον καφέ εκτός αν το αντέχει στο στομάχι σας . Ο συνδυασμός του καφέ με το γάλα είναι δύσπεπτος …Εκτός αυτού , τα φυτικά οξέα του καφέ δεσμεύουν μέρος από το ασβέστιο του γάλακτος .
Συνέχεια »ΠΑΓΟΣ ΣΤΟ ΠΟΤΟ
Πιείτε το ποτό σας με πολύ πάγο . Οσο περισσότερο πάγο έχει το ποτήρι σας τόσο το καλύτερο , διότι έτσι θα λιγοστέψει αρκετά η ποσότητα του ποτού , άρα και οι θερμίδες .
Συνέχεια »ΤΣΑΪ
Το τσάι τονώνει και ενισχύει , προσωρινά , την ικανότητα συγκέντρωσης . Η τανίνη καταπολεμά βακτήρια και ιούς και προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα . Μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει ευερεθιστότητα και κατάθλιψη .
Συνέχεια »ΜΠΡΑΝΤΙ
Το μπράντι προέρχεται κυρίως από την απόσταξη λευκού κρασιού . Το απόσταγμα αυτό γίνεται καλύτερο αν παραμείνει σε δρύινα βαρέλια και παλιώσει για μερικά χρόνια . Το μπράντι είναι από τα ποτά που αξίζει να έχει κανείς στο σπίτι του …
Συνέχεια »Γκρέϊπφρουτ
Αν σας αρέσει το γρέιπφρουτ , προσοχή όσοι από εσάς έχουν ευαίσθητο στομάχι γιατί είναι πολύ όξινο φρούτο και όσοι από εσάς παίρνετε αντιισταμινικά , γιατί μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις . Είναι βέβαια πλούσιο σε βιταμίνες ..
Συνέχεια »ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΛΑΔΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΠΡΙΑ
Συνδυάστε το κρασί με τα λαδερά μια και οι ειδικοί τονίζουν ότι η ευεργετική δράση του κρασιού στο καρδιαγγειακό σύστημα ενισχύεται όταν συνδυάζεται με λαδερά και όσπρια ( μεσογειακή κουζίνα ).
Συνέχεια »Σπιτική βυσσινάδα
Υλικά : 6 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό χυμό 1 λεμονιού βύσσινα (αφαιρούμε τα κουκούτσια). Εκτέλεση : Βράζετε 6 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη σε 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα στο σιρόπι τα βύσσινα ( …
Συνέχεια »ΓΑΛΑ
Να πίνετε αμέσως το γάλα που σερβίρετε στο ποτήρι , γιατί η έκθεσή του στο φως καταστρέφει τη βιταμίνη Β2 .
Συνέχεια »ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΚΑΪΜΑΚΙ
Για να φτιάξετε πλούσιο καϊμάκι στον ελληνικό καφέ , ο καφές θέλει ψήσιμο σε σιγανή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα . Επιπλέον , όταν αρχίσει να φουσκώνει στο μπρίκι , πρέπει να σερβιριστεί αμέσως , γιατί αλλιώς το καϊμάκι θα χαθεί …
Συνέχεια »ΤΣΑΙ Νο 2
Η κοινή δόση είναι μία “μύτη ” ενός κουταλιού του γλυκού τσάι για ένα φλιτζάνι και μία κουταλιά για την τσαγιέρα . Η τσαγιέρα μπορεί να είναι από πορσελάνη , πηλό ή γυαλί , πρέπει όμως να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και …
Συνέχεια »ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ Νο 1
Οι Κινέζοι λένε ότι το τσάι πρέπει να μένει στο νερό τόση ώρα όση χρειάζεται κάποιος για να απαγγείλει αργά τρεις προσευχές … Πρέπει να ξέρουμε ακόμα ότι το τσάι απελευθερώνει το άρωμά του σε θερμοκρασία που πλησιάζει τους 100 …
Συνέχεια »ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΟΤΗΡΙ..
Ποιο είναι το ιδανικότερο ποτήρι για να απολαύσουμε πραγματικά το κρασί που επιλέξαμε ; . Λεπτό και διαφανές , ώστε να επιτρέπει την ικανοποιητική ορατότητα του χρώματος του κρασιού . Σε σχήμα τουλίπας , ώστε με τον ημισφαιρικό βυθό του …
Συνέχεια »ΠΟΙΟ ΚΡΑΣΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΙ
Τα λευκά ξηρά κρασιά συνδυάζονται αρμονικά με τα θαλασσινά , τα λευκά κρέατα και τα γλυκά τυριά . Τα ξηρά ροζέ βρίσκουν τη θέση τους σε γεύματα με λευκά κρέατα ή με αλλαντικά και τυριά . Τα ελαφριά κόκκινα κρασιά …
Συνέχεια »