Η μπύρα είναι ένα προϊόν με υψηλή φωτοευαισθησία. Αυτός είναι και ο λόγος που το γυαλί στα περισσότερο μπουκάλια μπύρας είναι σκουρόχρωμο. Φυσικά είτε είναι σε μπουκάλι είτε σε κουτάκι, θα πρέπει να αποφύγετε να την καταναλώσετε αν παρατηρήσετε ότι …
Συνέχεια »Μπύρα και κατάλληλο ποτήρι
Το κατάλληλο ποτήρι για μπύρα είναι μεγάλο, ψηλό και ανοίγει ελαφρά προς τα πάνω. Καλό είναι επίσης να έχει λαβή, ώστε το ποτό να μη ζεσταίνεται από την επαφή με το χέρι και να διατηρεί όσο περισσότερο γίνεται τη θερμοκρασία …
Συνέχεια »Μπύρα και αφρός
Το αν θα πιείτε την μπύρα σας με ή χωρίς αφρό είναι θέμα προσωπικού γούστου. Πάντως, θα πρέπει να ξέρετε ότι η μπύρα με αφρό προκαλεί λιγότερες ερυγές (ρεψίματα) και είναι πιο εύπεπτη.
Συνέχεια »Μπύρα και υγεία
Η μπύρα, αν και αλκοολούχο ποτό, δεν έχει ιδιαίτερες αντενδείξεις για την υγεία. Αντίθετα, η κατανάλωση της ευνοεί τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα νεφρά, αφού έχει διουρητικές ιδιότητες. Θα πρέπει όμως να καταναλώνεται με μέτρο από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν …
Συνέχεια »Μπύρα και φούσκωμα
Η μπύρα προκαλεί φούσκωμα, λόγω του διοξειδίου του άνθρακα που περιέχει. Αν η κατανάλωση μπύρας συνοδεύεται με μικρή ποσότητα φαγητού, τότε το φούσκωμα φεύγει αρκετά γρήγορα. Αν συνοδεύεται με πολύ φαγητό, τότε το φούσκωμα όχι μόνο μονιμοποιείται, αλλά μιλάμε πλέον …
Συνέχεια »Μπύρα και θερμοκρασία
Συνήθως τις μπύρες τύπου Lager, τις απολαμβάνουμε κρύες στους 6 – 8 βαθμούς Κελσίου. Σε πιο υψηλές θερμοκρασίες χάνουν τη λεπτή τους γεύση και θολώνουν.
Συνέχεια »Μαύρη και κόκκινη μπύρα
Η μαύρη και η κόκκινη μπύρα αναδεικνύουν όλα τα γευστικά τους προσόντα όταν πίνονται σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα σε λίγο πιο ζεστή. Με τον τρόπο αυτό πίνονται συνήθως οι μπύρες τύπου Ale.
Συνέχεια »Μπύρα και κατάψυξη
Η μπύρα δεν πρέπει να μπαίνει στην κατάψυξη, γιατί η αφύσικα χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να υπονομεύσει την ποιότητα και τη γεύση της. Βάλτε τη στη συντήρηση του ψυγείου, ενώ στην κατάψυξη βάλτε λίγη ώρα το ποτήρι μέσα στο οποίο θα …
Συνέχεια »Αλεξάντερ
Υλικά :2/3 μζρ Μπράντυ2/3 μζρ Κρέμα κακάο2/3 μζρ Κρέμα πηχτήΕκτέλεση : Χτυπάτε στο σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ. Ραντίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο.
Συνέχεια »Βότκα Γρασχόπερ
Υλικά : 1/2 μζρ Βότκα1/2 μζρ Κρέμα μέντας1/2 μζρ Κρέμα κακάοΕκτέλεση : Χτυπάτε στο σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.
Συνέχεια »Γουάϊ Ράσιαν
Υλικά : 1/2 μζρ Λικέρ καφέλίγα παγάκια1 μζρ Βότκαγάλα ή κρέμαΕκτέλεση : Ρίχνετε τα δύο πρώτα υλικά σε ένα ποτήρι με παγάκια. Συμπληρώνετε με γάλα ή κρέμα.
Συνέχεια »Ιμπίριαλ
Υλικά : 1 μζρ Ντράι βερμούτ1 μζρ Τζινλίγο πάγομισό κουταλάκι λικέρ μαρασκίνο3 σταγόνες μπίτερςΕκτέλεση : Ανακατεύετε με πάγο αι στραγγίζετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ. Γαρνίρετε με κερασάκι.
Συνέχεια »Καπς Ιντισπενσαμπλ
Υλικά : 1/3 μζρ Ελαφρό βερμούτ1/3 μζρ Ντράι βερμούτ1 μζρ Τζιν3 σταγόνες μπίτερςΕκτέλεση : Ανακατεύετε με πάγο και στραγγίζετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.
Συνέχεια »Κλονταϊκ Κούλερ
Υλικά : 1 μζρ Ουίσκυξύσμα ενός πορτοκαλιούχυμό ενός πορτοκαλιούτζίντζερ έιλΕκτέλση : Γεμίζετε ένα ποτήρι με μερικά παγάκια και προσθέτετε το ξύσμα. Ρίνχετε το χυμό αι το ουίσκυ. Ανακατεύετε ελαφρά. Συμπληρώνετε με τζίντζερ έιλ.
Συνέχεια »Κοκο σέϊκ
Υλικά :2 μζρ Γάλα1μζρ Βότκα1 μζρ Κρεμ ντε κακάο1 καταλιά παγωτό σοκολάταΕκτέλεση : Χτυπάτε τα υλικά στο σέικερ, σερβίρετε σε ποτήρι και απογεμίζετε με σόδα.
Συνέχεια »Κόφι κοκτέιλ
Υλικά :1 μζρ Μπράντυ1 μζρ Κουαντρώ1 μζρ Κρύο μαύρο καφέΕκτέλεση : Χτυπάτε στο σέικερ με πάγο. Σουρώνετε σε ποτήρι με ψηλό πόδι.
Συνέχεια »