Τα ποτά αυτά έχουν σαν βάση το γάλα . Συμπληρώνονται με λίγο οινοπνευματώδες , χυμό φρούτων και πάγο.
Συνέχεια »Απεριτίφ
Είναι τα κοκτέιλς που πίνονται πριν το φαγητό και ανοίγουν την όρεξη . Είναι συνήθως λίγο πικρά και σερβίρονται σε μικρά ποτήρια.
Συνέχεια »Λονγκ Ντρινκς
Τα Λονγκ Ντρινγκς κοκτέιλς πίνονται το καλοκαίρι . Είναι ελαφριά , σε μεγάλη ποσότητα και περιέχουν συνήθως φρούτα και χυμούς .
Συνέχεια »Τα μετά το γεύμα κοκτέιλς
Πρόκειται για τα Φλιπς , τα Πους – καφέ και τα Ναϊκεμπάιν. Περιέχουν κρόκους αυγών και κρέμα γάλακτος , και πρέπει να πίνονται σε μικρές δόσεις.
Συνέχεια »Κοκτέιλς Ζεστά
Είναι τα κοκτέιλς του χειμώνα . Σ’ αυτά ανήκουν τα Γκρογκ , τα Ποντς και τα Χοτ Τόντυς.
Συνέχεια »Γκρογκ
Αυτά τα κοκτέιλς έχουν σαν βάση το ρούμι , τη βότκα , το τζιν , και το ουίσκι . Είναι διεργετικά και θερμαντικά . Σερβίρονται πολύ ζεστά και μόνον το χειμώνα.
Συνέχεια »Εγκ Νογκς
Αυτά τα κοκτέιλς έχουν σαν βάση το ρούμι , μπράντυ ή μπέρμπον. Προστίθεται ένας κρόκος αυγού , γάλα και ζάχαρη. Πίνονται ζεστά και κρύα.
Συνέχεια »Μπύρα και κρασί
Η μπύρα περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά σε ίση ποσότητα αλκοόλ από το λευκό κρασί και μισά από το κόκκινο.
Συνέχεια »Μπύρα και υγεία
Η μπύρα εκτός από τη γευστική απόλαυση που μας προσφέρει , έχει σημαντική αξία και για την υγεία μας .
Συνέχεια »Μπύρα και καρδιά
Φαίνεται πως η μέτρια κατανάλωση μπύρας προστατεύει την καρδιά και τα αγγεία . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μπύρα αποτελεί καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών , οι οποίες προέρχονται από τα κυτταρικά τοιχώματα του κριθαριού και συμβάλλουν στη ρύθμιση …
Συνέχεια »Μπύρα και κακή χοληστερόλη
Οι ίνες του κριθαριού της μπύρας επιβραδύνουν την πέψη και την απορρόφηση του φαγητού , ενώ παράλληλα μειώνουν τα επίπεδα της LDL (κακής ) χοληστερόλης.
Συνέχεια »Μπύρα και σακχαρώδης διαβήτης
Η ήπια κατανάλωση μπύρας μπορεί να επιφέρει επίσης χαμηλότερα επίπεδα ινσουλινοαντίστασης , η οποία σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη.
Συνέχεια »Μπύρα και έλκος στομάχου
Τα άτομα που πίνουν μπύρα με μέτρο προστατεύονται περισσότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού , στο οποίο οφείλεται η πλειονότητα των περιπτώσεων έλκους στομάχου.
Συνέχεια »Μπύρα και αντιοξειδωτικά
Έρευνες από Ιάπωνες επιστήμονες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι η ευεργετική δράση της μπύρας στον οργανισμό δεν οφείλεται μόνο στην μικρή περιεκτικότητα αλκοόλ που περιέχει αλλά και στα συστατικά της , όπως είναι οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά στην …
Συνέχεια »Μπύρα και οστεοπόρωση
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να έχει προστατευτική δράση έναντι της οστεοπόρωσης .Η αιθανόλη που περιέχει εμποδίζει τη δράση συγκεκριμένων ορμονών , οι οποίες προκαλούν την απώλεια οστικής μάζας.
Συνέχεια »Μπύρα κα βιταμίνες
Η μπύρα είναι μία καλή πηγή πολλών βιταμινών του συμπλέγματος Β: Β3 , Β2 , Β6 , Β12, και φυλλικό οξύ. Οι βιταμίνες αυτές βοηθούν στην απελευθέρωση ενέργειας από τις τροφές , είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου …
Συνέχεια »