Μενού

Γαλακτομπούρεκο

Το γαλακτομπούρεκο είναι από τα πιο λιπαρά γλυκά. Το μυστικό του γαλακτομπούρεκου είναι η κρέμα του. Για να μην γίνει σφιχτή και συμπαγής, φτιάξτε την με σιμιγδάλι και όχι με αλεύρι και φυσικά προσθέστε αυγά, γάλα και ζάχαρη. Μπορείτε να γλιτώσετε μέρος του λίπους και της χοληστερίνης που περιέχει η κρέμα, αν χρησιμοποιήσετε αποβουτυρωμένο γάλα. Για αν πετύχετε το τραγανό φύλλο κρούστας, σιροπιάστε το γλυκό κρύο με ζεστό το σιρόπι. Το γλυκό περιέχει βέβαια τι λίπος του γάλακτος, που είναι κορεσμένο, προσφέρει όμως πολύ ασβέστιο.


Αφήστε μια απάντηση