Μενού

Καρότα και βράσιμο

Πολλά είδη διατροφής είναι πολύ πιο ωφέλιμα όταν καταναλώνονται ωμά παρά μαγειρεμένα. Αντίθετα τα καρότα, είναι πιο ωφέλιμα όταν έχουν βραστεί ελαφρά παρά όταν είναι ωμά. Και τούτο διότι τα καρότα περιέχουν σημαντικές ποσότητες από διατροφικές ίνες που συχνά παγιδεύουν την βήτα-καρωτίνη. Ένα ελαφρό βράσιμο του καρώτου βοηθά στο να ελευθερωθεί η καρωτίνη από τα ινώδη κύτταρα και να γίνει πιο απορροφήσιμη απ’ τον οργανισμό.


Αφήστε μια απάντηση