Μενού

ΚΑΚΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λίπη ( όπως το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί ) φαίνεται πως είναι τα κατάλληλα για τη μείωση της LDL( κακή χοληστερίνη ) . Είναι πιθανό να κάνουν το ίδιο και τα ψάρια , που περιέχουν λιπαρά οξέα ω-3 ( σολομός , σαρδέλα , ρέγκα , πελαγίσια τσιπούρα κλπ.). Τα κορεσμένα λίπη , όπως αυτά που περιέχονται στο κρέας και στα γαλακτοκομικά προϊόντα , αυξάνουν την LDL , γι’ αυτό θα είναι καλό να ελαττώσετε την κατανάλωσή τους .


Αφήστε μια απάντηση