Μενού

Κρόκος

Ο κρόκος καλλιεργείται από την αρχαιότητα για τα καστανοκόκκινα, πικάντικα στη γεύση, στίγματα του ύπερου (ζαφορά ή σαφράν), που χρησιμοποιούνται στον αρωματισμό και χρωματισμό των τροφών, καθώς και στη φαρμακευτική. Ανθίζει το φθινόπωρο. Έχει δυνατό εξωτικό άρωμα και πικρή γεύση. Σε διάφορες περιόδους της ιστορίας το σαφράν άξιζε περισσότερο από το βάρος του σε χρυσάφι. Στην Απάνω Μεριά φυτρώνει ο Crocus Tournefortii, ενδημικό είδος της Σύρου.


Αφήστε μια απάντηση