Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 14)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Pina Colada

Τα 150ml από το κοκτέιλ Pina Colada, έχουν 290 θερμίδες και η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι 16%.

Συνέχεια »

Daquiri

Τα 100ml απότο κοκτέιλ Daquiri, έχουν 240 θερμίδες και η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι 36%.

Συνέχεια »

Cuba Libre

Τα 90ml από το κοκτέιλ Cuba Libre, έχουν 150 θερμίδες και η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι 26%

Συνέχεια »

Mojito

Τα 100ml από το κοκτέιλ Mojito, έχουν 168 θερμίδες κι η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι 24%.

Συνέχεια »

Mai Tai

Τα 100ml από το κοκτέιλ Mai Tai, έχουν 330 θερμίδες και η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είνα 37%.

Συνέχεια »

Cosmopolitan

Τα 100ml από το κοκτέιλ Cosmopolitan, έχουν 170 θερμίδες και η περιεκτικότητα τους σε αλκοόλ είναι 21%.

Συνέχεια »

Gin Fizz

Τα 120ml από το κοκτέιλ Gin Fizz, έχουν 150 θερμίδες και η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι 20%.

Συνέχεια »

Καρπούζι και βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη σύνθεση νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο όπως η σεροτονίνη, η μελατονίνη και η ντοπαμίνη. Οι ουσίες αυτές έχουν καθοριστικό ρόλο σε πολλές νευρικές λειτουργίες, βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους, της φοβίας ή του πανικού και συμβάλλουν στην …

Συνέχεια »

Καρπούζι και βιταμίνη C

Η βιταμίνη C βοηθά το αμυντικό σύστημα του οργανισμού και προστατεύει από τις οξειδωτικές ουσίες οι οποίες επιταχύνουν τους μηχανισμούς γήρανσης. Είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του σιδήρου, του ασβεστίου και του φωσφόρου.

Συνέχεια »

Καρπούζι και κάλιο

Το κάλιο αποτελεί το βασικό συστατικό των ενδοκυττάριων υγρών του σώματος και είναι απαραίτητο για τη σύνθεση πρωτεϊνών. Συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της πίεσης ενώ είναι απαραίτητο και για την καλή νεφρική λειτουργία.

Συνέχεια »

Καρπούζι και ζάχαρο

Η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε ζάχαρο ανέρχεται σε 5%. Ο λόγος για τον οποίο το καρπούζι έχει πιο γλυκιά γεύση οφείλεται στο γεγονός ότι το ζάχαρο είναι η κυριότερη ουσία που του δίνει τη γεύση του. Ένα μετρίου μεγέθους καρπούζι …

Συνέχεια »

Καρπούζι και λυκοπένιο

Το λυκοπένιο είναι η ουσία που δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στις ντομάτες, στο καρπούζι και σε άλλα λαχανικά και φρούτα κόκκινου χρώματος. Με την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που δημιουργούνται κατά τον φυσιολογικό μεταβολισμό …

Συνέχεια »