Τα αμύγδαλα έχουν 4 χαρακτηριστικά που μας δείχνουν αν είναι καλά και φρέσκα. Αυτά τα διακρίνουμε στη φλούδα, στην γεύση και στο σχήμα. Αρχικά δεν πρέπει να έχουν τρύπες, η φλούδα τους πρέπει να είναι ξανθιά, μιάς και όσο πιο …
Συνέχεια »Αμύγδαλα και διατροφική αξία
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πολυκόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες και φυτοστερόλες, καθώς επίσης είναι και μια πολύ καλή πηγή ασβεστίου.
Συνέχεια »Καρύδια
Τα καρύδια έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που δείχνουν την ποιότητα τους. Αρχικά το χρώμα της ψίχας τους θα πρέπει να είναι λευκό, γιατί αν είναι μαύρο σημαίνει ότι είναι κατώτερης ποιότητας ή αν είναι πράσινο σημαίνει ότι έχουν μουχλιάσει και αν είναι …
Συνέχεια »Καρύδια και διατροφική αξία
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές στερόλες, έχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, δίνουν πολύ μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, λίγο σίδηρο, καθώς βιταμίνη Ε και βιταμίνη Κ.
Συνέχεια »Απλός χαλβάς
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά είδη χαλβάδων, ένας από αυτούς είναι ο απλός που είναι φτιαγμένος μόνο από ταχίνι, δηλαδή πολτό σουσαμιού. Ο απλός χαλβάς μας προσφέρει ασβέστιο, σίδηρο και περιέχει και την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε.
Συνέχεια »Κάσιους
Τα κάσιους δεν έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να μας δείξουν αν είναι φρέσκα ή καλής ποιότητας, πρέπει όμως να είναι καλά τηγανισμένα και να μην είναι σπασμένα.
Συνέχεια »Απλός χαλβάς και θρεπτικά συστατικά
Ένα κομμάτι απλού χαλβά 100 γραμμαρίων περιέχει 561 θερμίδες, 13 γρ πρωτεΐνες, 70γρ υδατάνθρακες, 4γρ κορεσμένα λιπίδια, 9γρ μονοκόρεστα λιπίδια, 12γρ πολυκόρεστα λιπίδια, και 6γρ φυτικές ίνες, δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη.
Συνέχεια »Κάσιους και διατροφική αξία
Τα κάσιους είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, αλλά περιέχουν και κορεσμένα λιπαρά που αν φάμε μεγάλη ποσότητα, αυξάνουν την χοληστερίνη .
Συνέχεια »Χαλβάς με ξηρούς καρπούς και σταφίδες
Ο χαλβάς με ξηρούς καρπούς έχει την πιο υψηλή θερμιδική αξία από τους υπόλοιπους χαλβάδες, όμως έχει τα θετικά των ξηρών καρπών και των σταφίδων. Ακόμα περιέχει αντιοξειδωτικά καροτένια, πολυκόρεστα λιπαρά και πρωτεΐνες.
Συνέχεια »Φιστίκια Αιγίνης
Τα φιστίκια Αιγίνης για να είναι φρέσκα και καλής ποιότητας, θα πρέπει το κέλυφος τους να μην έχει τρύπες και να είναι ανοιχτά από την μύτη και όχι από το πλάι.
Συνέχεια »Χαλβάς με σταφίδες και θρεπτικά συστατικά
Ο χαλβάς με ξηρούς καρπούς και σταφίδες περιέχει 561 θερμίδες, 13γρ πρωτεΐνες, 70γρ υδατάνθρακες, 4γρ κορεσμένα λιπίδια, 9γρ μονοκόρεστα λιπίδια, 12γρ μονοκόρεστα λιπίδια και 6γρ φυτικές ίνες, δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη.
Συνέχεια »Φιστίκια Αγίνης και διατροφική αξία
Αν και οι περισσότεροι ξηροί καρποί έχουν πολυκόρεστα λιπαρά, τα φιστίκια είναι πλούσια σε μοκόρεστα λιπαρά οξέα, που είναι επίσης ευεργετικά για την καρδιά, καθώς και πρωτείνες.
Συνέχεια »Χαλβάς με επικάλυψη κουβερτούρας
Ο χαλβάς με επικάλυψη κουβερτούρας, είναι ένα καλό γλύκισμα για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους, γιατί τα λιπαρά της κουβερτούρας δρουν στον οργανισμό όπως τα λιπαρά του ελειόλαδου, που μειώνουν την κακή χοληστερίνη και είναι ευεργετικά για την …
Συνέχεια »Σταφίδες
Οι σταφίδες για να είναι καλές ποιοτικά, θα πρέπει να είναι μαλακές, όχι όμως να κολλάνε μεταξύ τους.
Συνέχεια »Χαλβάς με κουβερτούρα και θρεπτικά συστατικά
Ο χαλβάς με επικάλυψη κουβερτούρας περιέχει 484 θερμίδες, 14γρ πρωτεΐνες, 68γρ υδατάνθρακες, 4γρ κορεσμένα λιπίδια, 8γρ μονοκόρεστα λιπίδια, 8γρ πολυκόρεστα λιπίδια, 4γρ φυτικές ίνες και 1 χιλιόγραμμο χοληστερίνη.
Συνέχεια »Σταφίδες και διατροφική αξία
Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, σίδηρο και φυτικές ίνες.
Συνέχεια »