Δύο κομμάτια πίτσα ελληνική ( με ελιές και φέτα) , έχουν 550 θερμίδες.
Συνέχεια »Καλτσόνε ζαμπόν, τυρί
Δύο κομμάτια καλτσόνε ζαμπόν, τυρί , έχουν 565 θερμίδες.
Συνέχεια »Πίτσα μαργαρίτα
Δύο κομμάτια πίτσα μαργαρίτα με κανονική ζύμη , έχουν 514 θερμίδες.
Συνέχεια »Καλτσόνε ζαμπόν ,τυρί , μπέικον , πεπερόνι , μανιτάρια, πιπεριά
Δύο κομμάτια καλτσόνε ζαμπόν, τυρί , μπέικον , πεπερόνι , μανιτάρια, πιπεριά, έχουν 645 θερμίδες.
Συνέχεια »Πίτσα μαργαρίτα
Δύο κομμάτια πίτσα μαργαρίτα με χοντρή ζύμη , έχουν 532 θερμίδες.
Συνέχεια »Σκορδόψωμο
Ένα τεμάχιο σκορδόψωμο , έχει 170 θερμίδες , ενώ ένα τεμάχιο σκορδόψωμο με τυρί έχει 240 θερμίδες.
Συνέχεια »Κανέλλα
Η κανέλλα, ταιριάζει ιδανικά με φρούτα κυρίως μήλα, μπανάνες αλλά και με τη σοκολάτα.
Συνέχεια »Κύμινο
Το κύμινο, το βάζουμε προσεκτικά σε μικρή ποσότητα γιατί έχει έντονη γεύση και καλύπτει άλλες λεπτότερες στο μαγείρεμα. Ταιριάζει πολύ με κοτόπουλο, ψάρι και κρέας.
Συνέχεια »Μοσχοκάρυδο
Το μοσχοκάρυδο, ταιριάζει πολύ με λαχανικά, κυρίως ρίζες όπως πατάτες, σελινόριζα, καρότα.
Συνέχεια »Μπαχάρι
Το μπαχάρι, ταιριάζει πολύ με σάλτσες ντομάτας, σάλτσες κόκκινου κρασιού για κρέας και συνδυάζεται ιδανικά με τη κανέλα και το γαρίφαλο. Μία πρέζα τριμμένο μπαχάρι δίνει μία διακριτική και ευχάριστη γεύση σε μείγματα για κέικ, κουλουράκια και άλλες γλυκές ζύμες.
Συνέχεια »Πάπρικα
Στην αγορά υπάρχει η γλυκιά, μέτρια και η καυτερή πάπρικα και φυσικά μαγειρεύουμε με αυτή που ταιριάζει στη γεύση μας. Υπάρχει ακόμη και το πιπέρι καγιέν που μοιάζει με την καυτερή πάπρικα και η διαφορά τους είναι οι διαφορετικές ποικιλίες …
Συνέχεια »Πιπέρι
Το πιπέρι είναι συνήθως μείγμα με μαύρους, πράσινους και άσπρους κόκκους, όπου εκτός του ότι είναι όμορφο με την πολυχρωμία του, προσθέτει ένα ευχάριστο κάψιμο ειδικά αν το τρίψουμε λίγο πριν σερβίρουμε το φαγητό.
Συνέχεια »Ρίγανη
Η ρίγανη είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό μυρωδικό. Το έχουμε συνηθίσει με φέτα, στα ψητά, στις πατάτες και στη σαλάτα. Κάνει ιδανικό συνδυασμό με το θυμάρι στη σάλτσα ντομάτας.
Συνέχεια »Φασκόμηλο
Το φρέσκο ή ξερό φασκόμηλο είναι ιδανικό μυρωδικό για λιπαρά κρέατα όπως το χοιρινό, η πάπια αλλά ταιριάζει υπέροχα και με πατάτες και όσπρια. Έχει έντονη γεύση και άρωμα γιʼ αυτό και προσέχουμε να μη βάζουμε μεγάλη ποσότητα στο μαγείρεμα. …
Συνέχεια »Θυμάρι
Το θυμάρι είναι αρωματικό βότανο. Οι μέλισσες αγαπούν ιδιαίτερα το θυμάρι και το θυμαρίσιο μέλι είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Χρησιμοποιείται ως καρύκευμα στην κουζίνα για να αρωματίσει μια μεγάλη ποικιλία φαγητών. Έχει αντισηπτικές και αναισθητικές ιδιότητες.
Συνέχεια »Κρόκος
Ο κρόκος καλλιεργείται από την αρχαιότητα για τα καστανοκόκκινα, πικάντικα στη γεύση, στίγματα του ύπερου (ζαφορά ή σαφράν), που χρησιμοποιούνται στον αρωματισμό και χρωματισμό των τροφών, καθώς και στη φαρμακευτική. Ανθίζει το φθινόπωρο. Έχει δυνατό εξωτικό άρωμα και πικρή γεύση. …
Συνέχεια »