Στην αγορά υπάρχει η γλυκιά, μέτρια και η καυτερή πάπρικα και φυσικά μαγειρεύουμε με αυτή που ταιριάζει στη γεύση μας. Υπάρχει ακόμη και το πιπέρι καγιέν που μοιάζει με την καυτερή πάπρικα και η διαφορά τους είναι οι διαφορετικές ποικιλίες …
Συνέχεια »Πιπέρι
Το πιπέρι είναι συνήθως μείγμα με μαύρους, πράσινους και άσπρους κόκκους, όπου εκτός του ότι είναι όμορφο με την πολυχρωμία του, προσθέτει ένα ευχάριστο κάψιμο ειδικά αν το τρίψουμε λίγο πριν σερβίρουμε το φαγητό.
Συνέχεια »Ρίγανη
Η ρίγανη είναι το δημοφιλέστερο ελληνικό μυρωδικό. Το έχουμε συνηθίσει με φέτα, στα ψητά, στις πατάτες και στη σαλάτα. Κάνει ιδανικό συνδυασμό με το θυμάρι στη σάλτσα ντομάτας.
Συνέχεια »Φασκόμηλο
Το φρέσκο ή ξερό φασκόμηλο είναι ιδανικό μυρωδικό για λιπαρά κρέατα όπως το χοιρινό, η πάπια αλλά ταιριάζει υπέροχα και με πατάτες και όσπρια. Έχει έντονη γεύση και άρωμα γιʼ αυτό και προσέχουμε να μη βάζουμε μεγάλη ποσότητα στο μαγείρεμα. …
Συνέχεια »Θυμάρι
Το θυμάρι είναι αρωματικό βότανο. Οι μέλισσες αγαπούν ιδιαίτερα το θυμάρι και το θυμαρίσιο μέλι είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Χρησιμοποιείται ως καρύκευμα στην κουζίνα για να αρωματίσει μια μεγάλη ποικιλία φαγητών. Έχει αντισηπτικές και αναισθητικές ιδιότητες.
Συνέχεια »Κρόκος
Ο κρόκος καλλιεργείται από την αρχαιότητα για τα καστανοκόκκινα, πικάντικα στη γεύση, στίγματα του ύπερου (ζαφορά ή σαφράν), που χρησιμοποιούνται στον αρωματισμό και χρωματισμό των τροφών, καθώς και στη φαρμακευτική. Ανθίζει το φθινόπωρο. Έχει δυνατό εξωτικό άρωμα και πικρή γεύση. …
Συνέχεια »Παρμεζάνα
Το τυρί παρμεζάνα, προέρχεται στην Ιταλία, ανήκει στην κατηγορία των σκληρών τυριών και συνδυάζεται τέλεια με ελαφριά ξηρά κρασιά.
Συνέχεια »Μπρι
Το τυρί μπρι, προέρχεται στην Γαλλία, ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών και συνοδεύεται τέλεια με σαμπάνια και Sweet Sherry.
Συνέχεια »Ένταμ (Edam)
Το τυρί ένταμ προέρχεται από την Ολλανδία, ανήκει στην κατηγορία των σκληρών τυριών και συνδυάζεται τέλεια με σαμπάνια, Pinot Noir, Riesling.
Συνέχεια »Έμενταλ
Το τυρί έμενταλ, προέρχεται από την Ελβετία, ανήκει στην κατηγορία των σκληρών τυριών και συνδυάζεται τέλεια με Sauvignon Blanc.
Συνέχεια »Κασέρι
Το τυρί κασέρι, προέρχεται από την χώρα μας, ανήκει στην κατηγορία των ημίσκληρων τυριών και συνδυάζεται τέλεια με ελαφριά κόκκινα κρασιά.
Συνέχεια »Γκούντα
Το τυρί γκούντα, προέρχεται από την Ολλανδία, ανήκει στην κατηγορία των ημίσκληρων τυριών και συνδυάζεται τέλεια με σαμπάνια.
Συνέχεια »Φρέσκια Μοτσαρέλα
Το τυρί μοτσαρέλα, προέρχεται από την Ιταλία, ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών και συνδυάζεται τέλεια με Chianti και Sauvignon Blanc.
Συνέχεια »Μπλε Δανίας
Το μπλε τυρί Δανίας, προέρχεται από την Δανία, ανήκει στην κατηγορία των ημίσκληρων τυριών και συνδυάζεται τέλεια με Cabernet.
Συνέχεια »Μασκαρπόνε
Το τυρί μασκαρπόνε, προέρχεται από την Ιταλία, ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών και συνδυάζεται τέλεια με γλυκά κρασιά.
Συνέχεια »Ροκφόρ
Το τυρί ροκφόρ, προέρχεται στην Γαλλία, ανήκει στην κατηγορία των ημίσκληρων τυριών και συνδυάζεται τέλεια με κρασί Tawny Port.
Συνέχεια »