Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 29)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Πευκόμελο και θρεπτική αξία

Το πευκόμελο θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας και αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύσταση του. Από τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ελληνικά πευκόμελα.

Συνέχεια »

Μέλι ελάτης

Είναι μια από τις καλύτερες κατηγορίες μελιού, ξεχωρίζει για την χαρακτηριστική του εμφάνιση και είναι ιδιαίτερα πυκνόρρευστο. Το μέλι αυτό διακρίνεται για την ιδιαίτερα καλή του γεύση. Παρόλα αυτά όμως, δεν ισχύει το ίδιο και για το άρωμα του, διότι …

Συνέχεια »

Μέλι ελάτης και χρώμα

Το μέλι ελάτης ποικίλλει στο χρώμα ανάλογα με την περιοχή προέλευσης του. Έτσι, το μέλι ελάτης από την Βυτίνα Αρκαδίας ξεχωρίζει λόγω του κρεμ ανταυγειών που δημιουργούνται στο εσωτερικό του και λέγεται Βανίλια ελάτης. Γενικά το μέλι ελάτης έχει έντονα …

Συνέχεια »

Μέλι ελάτης και θρεπτική αξία

Το μέλι ελάτης λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης, δεν κρυσταλλώνει. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία. Περιέχει βιταμίνες σε μικρές ποσότητες, αλλά ακόμα και αυτή η μικρή ποσότητα βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Συνέχεια »

Μέλι καστανιάς

Το μέλι καστανιάς παράγεται από το νέκταρ και τις μελιτώδεις εκκρίσεις της καστανιάς, που θεωρείται καλό μελισσοκομικό φυτό. Η γεύση του είναι δυνατή, ελαφρώς πικρή και διαρκείας. Είναι τόσο έντονη, που μια μικρή αναλογία μπορεί να υπερκαλύψει την γεύση άλλων …

Συνέχεια »

Μέλι εσπεριδοειδών

Τα εσπεριδοειδή αποτελούν μια σημαντική πηγή νέκταρος για την παραγωγή μελιού. Το μέλι εσπεριδοειδών είναι ιδιαίτερα αρωματικό. Έχει εξαιρετικά ιδιαίτερη γεύση, έντονο, υπέροχο άρωμα και το χρώμα του είναι ανοιχτό κίτρινο.

Συνέχεια »

Μέλι εσπεριδοειδών και θρεπτική αξία

Το μέλι εσπεριδοειδών κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα, γιʼ αυτό καλό είναι να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να διατηρηθεί η θρεπτική αξία του μελιού, θα πρέπει να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να προφυλάσσεται από υψηλές θερμοκρασίες.

Συνέχεια »

Είδη μελιού

Τα ανθόμελα , περιέχουν υπολείμματα γύρης. Τα μέλια από κωνοφόρα δέντρα είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα. Τα μέλια που προέρχονται από νέκταρ είναι ανοιχτόχρωμα, ελαφρύτερα και κρυσταλλώνουν, ενώ τα μέλια από μελίτωμα είναι σκουρόχρωμα και κρυσταλλώνουν λιγότερο.

Συνέχεια »

Πευκόμελο

Το πευκόμελο λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, δεν είναι πάρα πολύ γλυκό. Έχει όμως ένα ιδιαίτερο άρωμα, το οποίο κάποιοι το παρομοιάζουν με το άρωμα του ιωδίου.

Συνέχεια »