Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 30)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Μέλι εσπεριδοειδών και θρεπτική αξία

Το μέλι εσπεριδοειδών κρυσταλλώνει πολύ γρήγορα, γιʼ αυτό καλό είναι να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να διατηρηθεί η θρεπτική αξία του μελιού, θα πρέπει να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να προφυλάσσεται από υψηλές θερμοκρασίες.

Συνέχεια »

Δυόσμος

Ο δυόσμος ανήκει στην οικογένεια της μέντας και έχει τις ίδιες αρωματικές ιδιότητες. Μαζί με τον βασιλικό, είναι από τα πιο αρωματικά χόρτα. Φυτρώνει μόνος σε υγρούς και ορεινούς τόπους, αλλά συνήθως καλλιεργείται σε κήπους και γλάστρες.

Συνέχεια »

Δυόσμος και φύλλα

Τα φύλλα του δυόσμου, φρέσκα ή αποξηραμένα, χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, σε κεφτέδες, γεμιστά, σάλτσες, στην φαρμακοβιομηχανία ως βελτιωτικό γεύσης και οσμής, σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως παστίλιες για τον βήχα, σιρόπι για γαργάρες και στην αρωματοβιομηχανία για τον αρωματισμό σαπουνιών …

Συνέχεια »

Βιετναμέζικος δυόσμος

Ο βιετναμέζικος δυόσμος, είναι γνωστός και με την ονομασία λάξα η δυόσμος της Καμπότζης. Έχει στενά και μυτερά φύλλα με ελαφρώς κόκκινοι χρώμα και πιπεράτη γεύση, γιʼ αυτό και θεωρείται καλός για την παρασκευή πικάντικων φαγητών.

Συνέχεια »

Δυόσμος και άρωμα

Ο δυόσμος χάνει μέρος από το άρωμα του όταν κόβεται με το μαχαίρι, ενώ αποδίδει το μέγιστο του άρωμα, όταν κόβεται με τα χέρια. Αν πρέπει να ψιλοκόψετε φύλλα δυόσμου πρέπει αναγκαστικά να το κάνετε με το μαχαίρι, πασπαλίστε τον …

Συνέχεια »

Φιστίκια αιγίνης

Στα φιστίκια αιγίνης περιέχεται η βιταμίνη Β3 , που λέγεται και νιασίνη, είναι η βιταμίνη που ελευθερώνει ενέργεια από τα κύτταρα. Η ίδια η βιταμίνη συμβάλλει επίσης στην καλή υγεία του δέρματος. Από όλους τους ξηρούς καρπούς τα φιστίκια αιγίνης …

Συνέχεια »

Φιστίκια αράπικα

Τα αράπικα φιστίκια είναι καλή πηγή φολικού οξέος. Το φολικό οξύ βοηθά στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και προστατεύει από την αναιμία και τη θρομβοπενία.

Συνέχεια »

Φουντούκια

Τα φουντούκια περιέχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6. Δηλαδή περιέχουν 0,61 χιλιοστόγραμμα της βιταμίνης αυτής. Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος.

Συνέχεια »

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα ανά 100 γραμμάρια, προσφέρουν 0,78 χιλιοστόγρμμα βιταμίνης Β2. Η βιταμίνη αυτή είναι η καταλληλότερη βιταμίνη για προβλήματα στο δέρμα και στους βλεννογόνους.

Συνέχεια »

Καρύδια

Τα καρύδια περιέχουν 30 μονάδες της βιταμίνης Α, ανά 100 γραμμάρια. Τα πιο σκουρόχρωμα καρύδια μάλιστα είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α ενισχύει την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις μολύνσεις.

Συνέχεια »