Προέρχεται από αλεύρι ολικής αλέσεως. Αυτό σημαίνει ότι αλέθεται ολόκληρο το δημητριακό ( οι σπόροι του σιταριού μαζί με το πίτουρο).
Συνέχεια »Πολύσπορο ψωμί
Γίνεται από αλεύρι διαφόρων δημητριακών (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρόμη, καλαμπόκι, ριζάλευρο). Συνήθως προστίθενται ξηροί καρποί, νιφάδες βρόμης, πλιγούρι κ.α.
Συνέχεια »Ψωμί σικάλεως
Θεωρείται ότι μαζί με το ολικής αλέσεως κάνει καλό στους διαβητικούς, γιατί έχει λιγότερο άμυλο. Η αλήθεια είναι ότι έχει λίγο περισσότερη πρωτεΐνη από το σταρένιο. Συνήθως γίνεται από αλεύρι σικάλεως και από σταρένιο. Άλλωστε το ψωμί από σκέτη σίκαλη …
Συνέχεια »Ψωμί από καλαμπόκι
Κατά την παρασκευή αυτού του τύπου χρησιμοποιείται ένα μείγμα από λευκό και καλαμποκίσιο αλεύρι, που έχει κίτρινο χρώμα.
Συνέχεια »Ψωμί και περιεκτικότητα
Κατά την παρασκευή του ψωμιού είναι πιθανόν να έχει χρησιμοποιηθεί μικρή ποσότητα ζάχαρης στη μαγιά, για να φουσκώσει πιο εύκολα. Ακόμη, περιέχει αλάτι, αλεύρι (ανάλογα με τι είδος του ψωμιού), νερό και μαγιά.
Συνέχεια »Βιολογικό ψωμί
Ανάμεσα στα άλλα βιολογικά προϊόντα, στα καταστήματα θα βρείτε και βιολογικό ψωμί. Είναι απαλλαγμένο από χημικές ουσίες και συντηρητικά. Οι αρτοποιοί το συντηρούν με φυσικό τρόπο, μέχρι να το καταναλώσουμε. Συνήθως χρησιμοποιείτε για την παρασκευή του, σκληρό σιτάρι ολικής αλέσεως. …
Συνέχεια »Ψωμί λευκό και μαύρο
Και το δύο είδη ψωμιού (λευκό και μαύρο), έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όταν φυσικά δεν προσθέτουμε βούτυρο ή λάδι κατά την παρασκευή τους. Η διαφορά τους έγκειται στο γλυκαιμικό δείκτη. Το ψωμί ολικής …
Συνέχεια »Ψωμί και οργανισμός
Το ψωμί, μας παρέχει ενέργεια, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ειδικά φυλλικό οξύ, πρωτεΐνες και σίδηρο, συστατικά απαραίτητα για τις λειτουργίες του οργανισμού μας.
Συνέχεια »Άσπρο ψωμί
Το άσπρο ψωμί αποτελεί καλή πηγή υδατανθράκων, που μας προσφέρουν ενέργεια, ενώ δεν έχει πολλά λιπαρά ε σχέση με άλλα τρόφιμα. Ακόμη, σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά υπερτερεί σε σχέση με κάποια άλλα είδη ψωμιού (όπως περισσότερο ασβέστιο από το μαύρο …
Συνέχεια »Χωριάτικο ψωμί
Είναι ένα πολύ διαδεδομένο είδος ψωμιού, που γίνεται με προζύμι και αλεύρι χωρίς πίτουρα.
Συνέχεια »Μήλο και κρυολόγημα
Διάφοροι ερευνητές διαπιστώνουν συνεχώς ότι όσοι τρώνε πολλά μήλα υποφέρουν από λιγότερα από λιγότερα κρυολογήματα και ασθένειες της άνω αναπνευστικής περιοχής.
Συνέχεια »Μήλα και καρκίνος
Τα φρέσκα μήλα βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου γιατί περιέχουν καφεϊκό ή χλωρογονικό οξύ, που εμποδίζει τον σχηματισμό καρκίνου στα ζώα των εργαστηρίων στα οποία έχουν χορηγηθεί ισχυρά καρκινογόνα.
Συνέχεια »Μήλα και χοληστερίνη
Όσο περισσότερα μήλα τρώτε, μέχρι ενός σημείου, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε να μειώσετε τη χοληστερίνη σας, παρόλο που ο καθένας μας αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με την χημεία του σώματος του.
Συνέχεια »Μήλο και πηκτίνη
Όταν τρώτε μήλο να τρώτε και την φλούδα, γιατί είναι εξαιρετικά πλούσια σε ίνες πηκτίνης. Ο χυμός του μήλου περιέχει ελάχιστη πηκτίνη και δε μειώνει τη χοληστερίνη και την πίεση, αλλά ούτε σταθεροποίει το σάκχαρο. Επίσης περιέχει πολύ λιγότερα αντικαρκινικά …
Συνέχεια »Μήλο και ασθένειες
Στην αμερικανική παραδοσιακή ιατρική, το μήλο θεωρείται ο βασιλιάς των φρούτων, γιατί πιστεύεται ότι το μήλο είναι θεραπευτικά αποτελεσματικό για όλες τις περιπτώσεις οξέωσης, ουρικής αρθρίτιδας, ρευματισμών και ίκτερου, για όλα τα προβλήματα που έχουν σχέση με το συκώτι και …
Συνέχεια »Μήλο και σάκχαρο
Το μήλο και ανήκει στις τροφές που αυξάνουν λιγότερο το σάκχαρο μετά το γεύμα, μαζί με τα ξερά φασόλια είναι μια από τις ιδανικότερες τροφές ρύθμισης του σακχάρου.
Συνέχεια »