Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 33)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Μήλα και καρκίνος

Τα φρέσκα μήλα βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου γιατί περιέχουν καφεϊκό ή χλωρογονικό οξύ, που εμποδίζει τον σχηματισμό καρκίνου στα ζώα των εργαστηρίων στα οποία έχουν χορηγηθεί ισχυρά καρκινογόνα.

Συνέχεια »

Μήλα και χοληστερίνη

Όσο περισσότερα μήλα τρώτε, μέχρι ενός σημείου, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε να μειώσετε τη χοληστερίνη σας, παρόλο που ο καθένας μας αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με την χημεία του σώματος του.

Συνέχεια »

Μήλο και πηκτίνη

Όταν τρώτε μήλο να τρώτε και την φλούδα, γιατί είναι εξαιρετικά πλούσια σε ίνες πηκτίνης. Ο χυμός του μήλου περιέχει ελάχιστη πηκτίνη και δε μειώνει τη χοληστερίνη και την πίεση, αλλά ούτε σταθεροποίει το σάκχαρο. Επίσης περιέχει πολύ λιγότερα αντικαρκινικά …

Συνέχεια »

Γάλα και υδατάνθρακες

Το γάλα περιέχει υδατάνθρακες και ανόργανα συστατικά όπως ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, χλώριο, μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο και ψευδάργυρο. Επίσης περιέχει βιταμίνες όπως Α, D και όλες σχεδόν τις βιταμίνες της ομάδας Β.

Συνέχεια »