Η σκούρα σοκολάτα περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες κακάου, που πρόκειται για ένα συστατικό της φύσης, πλούσιο σε περιεκτικότητα φλαβονοειδών, που έχουν την ιδιότητα να λεπταίνουν την πυκνότητα του αίματος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, την υπέρταση και τον σχηματισμό αιματωμάτων …
Συνέχεια »Σκόρδο και θηλασμός
Το σκόρδο απαγορεύεται στις γυναίκες που θηλάζουν γιατί προκαλεί κολικούς στο μωρό.
Συνέχεια »Πρωινό με σκόρδο
Μια πρόταση για πρωινό είναι: κοπανισμένο σκόρδο με παρθένο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό αλειμμένο σε μια φέτα ψωμί.
Συνέχεια »Σέλινο
Το σέλινο θεωρείται υποκατάστατο του αλατιού και χρησιμοποιείται και ως αφέψημα (αφού αποξηρανθεί). Η αποξήρανση προφυλάσσει και από τον κίνδυνο δηλητηρίασης από τη ρίζα του η οποία είναι ελαφρά δηλητηριώδης όταν είναι φρέσκια.
Συνέχεια »Πιπερόριζα
Η πιπερόριζα διατηρείται φρέσκια για 2 ή 3 εβδομάδες σε ξερό μέρος και είναι εύγεστη φρέσκια αλλά όταν ξεραθεί και κατόπιν επεξεργασίας μπορεί να συναντηθεί με τη μορφή σκόνης και σιροπιού. Η χαρακτηριστική της γεύση, κάπως καυτερή, νοστιμίζει γλυκά, επιδόρπια, …
Συνέχεια »Βιταμίνες
Πριν ανακαλυφτούν και μελετηθούν οι βιταμίνες, χιλιάδες κόσμου έπασχε από ανεπάρκεια με συχνές ασθένειες όπως το σκορβούτο, ή μπέρι-μπέρι. Σήμερα η ασθένεια αυτή έχει εξαλειφθεί, αφότου η θειαμίνη άρχισε να προστίθεται σε πολλά προϊόντα διατροφής μας όπως το ψωμί.
Συνέχεια »Γλυκαντικά
Παρ’ όλο του ότι τα γλυκαντικά δεν προσθέτουν θερμίδες, ο μόνος τρόπος που μπορούν να βοηθήσουν στο να μην κερδίσει κανείς βάρος, είναι μόνον αν χρησιμοποιηθούν ΑΝΤΙ της ζάχαρης
Συνέχεια »Κέικ
Ένα κέικ που περιέχει γλυκαντικά αντί ζάχαρης, δεν περιέχει βέβαια θερμίδες ζάχαρης αλλά μπορεί να περιέχει πολλές θερμίδες από τα λίπη ή και άλλους υδατάνθρακες από τα υπόλοιπα υλικά που έχουν προστεθεί.
Συνέχεια »Αναψυκτικό διαίτης
Ένα αναψυκτικό δίαιτας μπορεί να μας γλιτώσει από 100 θερμίδες και από περίπου 30 γραμμάρια ζάχαρης. Αλλά δεν ωφελεί σε τίποτα, αν συνοδεύεται από ένα γεύμα πλούσιο σε θερμίδες
Συνέχεια »Όσπρια και καρότα
Αρκετή ποσότητα ψιλοκομμένου καρότου είναι απαραίτητο κατά το μαγείρεμα των οσπρίων. Ένας από τους λόγους είναι ότι τα καρότα κάνουν τα όσπρια πιο ευκολοχώνευτα. Αυξήστε λοιπόν την ποσότητα των καρότων.
Συνέχεια »Νερό και θερμίδες (i)
Πίνοντας νερό, πριν ή και κατά το φαγητό, μειώνεται το αίσθημα της πείνας, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε λιγότερο φαγητό και βέβαια λιγότερες θερμίδες.
Συνέχεια »Όσπρια
Τα όσπρια λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ινώδεις ουσίες, κάνουν τον καταναλωτή να νοιώθει χορτάτος εύκολα, μειώνοντας έτσι και την όρεξή του για άλλα είδη διατροφής .
Συνέχεια »Νερό και θερμίδες (ii)
Όταν πίνει κανείς ένα ποτήρι κρύο νερό, στην πραγματικότητα ο οργανισμός καίει θερμίδες στην προσπάθειά του να φέρει τη θερμοκρασία του νερού σ’ αυτήν του σώματος. Υπολογίζεται ότι πίνοντας 8 ποτήρια κρύο νερό την ημέρα, ο οργανισμός καίει 62 θερμίδες …
Συνέχεια »Όσπρια και πρωτεΐνες
Τα όσπρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, με ελάχιστες λιπαρές ουσίες, με πάμπολλες ινώδεις, και έναν ατέλειωτο κατάλογο βιταμινών και πολύτιμων ιχνοστοιχείων.
Συνέχεια »Όσπρια και αέρια
Η κατανάλωση των οσπρίων, είναι γνωστό ότι δημιουργεί πρόβλημα σε ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ανθρώπων, που βρίσκουν ότι χωνεύονται δύσκολα, ενώ προξενούν κατά την πέψη, ενοχλητικά αέρια. Οι υδατάνθρακες, οι ζάχαρες, και ινώδεις ουσίες στα όσπρια, ευθύνονται για το γεγονός …
Συνέχεια »Όσπρια και Βράσιμο
Για να περιορίσετε το πρόβλημα των αερίων ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι να διακόψετε τη βράση των οσπρίων μετά τα πρώτα 10 λεπτά, να σουρώσετε το πρώτο νερό, να προσθέσετε άλλο φρέσκο και να συνεχίσετε το μαγείρεμα κανονικά. Ακόμα ένα κουταλάκι …
Συνέχεια »