Χρησιμοποιείτε θερμόμετρο που βυθίζεται στο εσωτερικό του πουλερικού . Η θερμοκρασία του πρέπει κατά το ψήσιμο ή μαγείρεμα να φθάνει τους 140 βαθμούς F.
Συνέχεια »Πουλερικά και σαλμονέλα
Το κρέας των πουλερικών συχνά είναι και η εστία μικροοργανισμών, ειδικά σαλμονέλας που αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζεται ταχύτατα σε θερμοκρασία δωματίου, γι’ αυτό και όταν, αποψύχετε τα πουλερικά, κρατάτε τα στο ψυγείο σας και όχι στον πάγκο της κουζίνας. Το ίδιο …
Συνέχεια »Πουλερικά και βιταμίνες
Τα πουλερικά είναι κατάφορτα με τρεις από τις πλέον σημαντικές βιταμίνες Β. Την Νιασίνη, την Βιταμίνη Β6 και την Β12.
Συνέχεια »Κοτόπουλο και γαλοπούλα
Το κοτόπουλο και οι γαλοπούλες, ανάλογα με το μέρος του σώματός τους, παρέχουν από 20-65% από την απαιτούμενη καθημερινή ποσότητα βιταμινών Β που ο οργανισμός μας χρειάζεται για να διατηρηθεί σε υγειή κατάσταση.
Συνέχεια »Άσπρο κρέας στήθους και Νιασίνη
Το άσπρο κρέας (στήθος) του κοτόπουλου περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες Νιασίνης, η οποία έχει αποδειχθεί από μελέτες επιστημόνων ότι μειώνει την χοληστερόλη που ως αποτέλεσμα, μειώνεται και ο κίνδυνος καρδιακών προσβολών.
Συνέχεια »Πουλερικά και βιταμίνη Β12
Τα πουλερικά περιέχουν επίσης Βιταμίνη Β12 που απαντάται μόνον σε ζωικά είδη διατροφής, και που θεωρείται από τους επιστήμονες άκρως απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.
Συνέχεια »Πουλερικά και σίδηρος
Ένα μέτριο κομμάτι πουλερικών την ημέρα (3 ίντσες) μπορεί να εξασφαλίσει 10-20% από την απαιτούμενη ημερήσια ποσότητα σιδήρου που το σώμα χρειάζεται.
Συνέχεια »Πουλερικά και ψευδάργυρος
Μια μικρή μερίδα πουλερικών εξασφαλίζει μέχρι και το 30% της απαιτούμενης καθημερινής ποσότητας ψευδαργύρου που ο οργανισμός χρειάζεται.
Συνέχεια »Σκούρο κρέας πουλερικών
Ειδικά το σκούρο κρέας των πουλερικών είναι πλουσιότερο σε σίδηρο και ψευδάργυρο απ’ ότι το λευκό, χωρίς βέβαια, το δέρμα.
Συνέχεια »Σωστό ψήσιμο πουλερικών
Πολύ σημαντικό είναι τα πουλερικά πρέπει να ψήνονται πολύ καλά. Δεν πρέπει στο εσωτερικό τους, όταν τεμαχίζονται να υπάρχουν ίχνη κοκκινωπού ή ροζ χρώματος. Το ίδιο ισχύει και για τους χυμούς του ψημένου κρέατος. Θα πρέπει να είναι διαυγείς, και …
Συνέχεια »Σκόρδο (ii)
Υπολογίζεται ότι μέχρι και ένα ωμό κεφάλι σκόρδου είναι απαραίτητο, ποσότητα όμως, που λίγοι θα μπορούσαν να ανεχθούν ημερησίως. Ένας από τους τρόπους που θα μπορούσε να κάνει το σκόρδο πιο εύχρηστο είναι το να ψηθεί ελαφρά στο φούρνο μικροκυμάτων. …
Συνέχεια »Καυτή πιπεριά
Οι ειδικοί μας συνιστούν την καυτερή πιπεριά ως ένα αποτελεσματικό τρόπο απόφραξης της μύτης ή και αναπνευστικού συστήματος, όπου βοηθά στο να μπορούμε να αναπνέομε ευκολότερα, κάνοντας τον ύπνο πιο άνετο.
Συνέχεια »Καυτή πιπεριά και πιπέρι
Το πιπέρι και οι καυτερές πιπεριές περιέχουν τη σύνθεση καπσαϊσίνης που είναι και το συστατικό αρκετών παρασκευασμάτων κατά των κρυολογημάτων και γρίπης που πωλούνται σήμερα
Συνέχεια »Φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τα πρώτα είδη διατροφής που περιέχουν έναν μεγάλο αριθμό συστατικών που ισχυροποιούν το σύστημα άμυνας του οργανισμού, έτσι ώστε να καταστρέφει τους «εισβολείς» ιούς πριν σας κάνουν να νοιώθετε άρρωστοι.
Συνέχεια »Γλυκό κόκκινο καυτερό πιπέρι
Ένα κουταλάκι του γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι σε ένα ποτήρι νερό, είναι αποτελεσματικό θερμαντικό .
Συνέχεια »Γλουταθειώνη στα φρούτα και στα λαχανικά (ii)
Αξιόλογες ποσότητες γλουταθειώνης περιέχονται στις μπάμιες, τομάτες, πατάτες, κουνουπίδια, μπρόκολα, ροδάκινα και φράουλες , στα αβοκάντος, τα σπαράγγια, το καρπούζι, τα γκρέϊπφρουτ και τα κίτρινα κολοκύθια .
Συνέχεια »