Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 42)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

Καυτή πιπεριά

Οι ειδικοί μας συνιστούν την καυτερή πιπεριά ως ένα αποτελεσματικό τρόπο απόφραξης της μύτης ή και αναπνευστικού συστήματος, όπου βοηθά στο να μπορούμε να αναπνέομε ευκολότερα, κάνοντας τον ύπνο πιο άνετο.

Συνέχεια »

Φρέσκα μυρωδικά (i)

Σύμφωνα με τα πορίσματα των τελευταίων ερευνών μεγαλύτερες ποσότητες μυρωδικών κατά προτίμηση φρέσκων, πρέπει να χρησιμοποιούνται στα φαγητά, προσδίδοντας τους άριστη γεύση, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μειωθεί αισθητά και η ποσότητα αλατιού του οποίου ο ρόλος αναπληρώνεται από τα μυρωδικά.

Συνέχεια »

Αποβουτυρωμένο γάλα

Το είδος των λιπαρών ουσιών που περιέχει το γάλα, είναι οι λεγόμενες κορεσμένες, οι οποίες είναι γνωστό ότι προξενούν εμφράγματα των αρτηριών στον οργανισμό. Το αποβουτυρωμένο γάλα , είναι ίσως η ιδεώδης μορφή του, χωρίς λιπαρές ουσίες αλλά με όλες …

Συνέχεια »

Γάλα και ασβέστιο

Το γάλα είναι κυρίως γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο. Μια κούπα γάλακτος (αποβουτυρωμένου), περιέχει 300 μιλλιγραμμάρια ασβεστίου, κάπου το 1/3 της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας για υγειή οστά. Η περιεκτικότητα του ασβεστίου καθιστά το γάλα ως ένα είδος …

Συνέχεια »

Κίτρα (iii)

Η ουσία που δίδει το ροζ χρώμα στα κίτρα, είναι η λυκοπίνη, που περιέχεται επίσης και στις ντομάτες και τις κόκκινες πιπεριές, και που θεωρείται το πανίσχυρο αντιοξιδωτικό που καταπολεμά καρδιακά νοσήματα και καρκίνους.

Συνέχεια »

Κίτρα και κατανάλωσή τους

Αν βρίσκετε ότι τα κίτρα είναι πολύ ξινά, δοκιμάστε τα με λίγο μέλι. Ο ιδεώδης τρόπος κατανάλωσης του κίτρου, είναι να αφαιρεθεί η εξωτερική φλούδα του και μόνο, αφήνοντας την εσωτερική λευκή φλούδα που περιέχει πολλές χρήσιμες ινώδεις ουσίες. Προτιμάτε …

Συνέχεια »

Ξηροί καρποί και θρεπτικές ουσίες

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικές ουσίες αλλά περιέχουν και αρκετές λιπαρές. Για παράδειγμα, το 1/3 της κούπας, περιέχει από 240-300 θερμίδες και, 20-25 γραμμάρια λιπαρές ουσίες. Οι λιπαρές ουσίες στους ξηρούς καρπούς, είναι ακόρεστες που σημαίνει ότι πρόκειται …

Συνέχεια »