Πολτοποιήστε (λιώστε) 25 ξηρά δαμάσκηνα (δίχως κουκούτσι) στο blender, προσθέτοντας 6 κουταλιές της σούπας νερό. Χρησιμοποιήστε το μείγμα αυτό για να αντικαταστήσετε όλων των ειδών τα λίπη ή λάδια στα γλυκίσματα σας. Αρχίστε αντικαθιστώντας κάθε κουταλιά της σούπας λίπους που …
Συνέχεια »Ρίγανη – Μαντζουράνα
Η ρίγανη και μαντζουράνα βρέθηκαν να περιέχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών, και μάλιστα όταν είναι φρέσκες. Ερευνητές ανέφεραν ότι μια κουταλιά της σούπας (15 ml) από τα μυρωδικά αυτά, ψιλοκομμένα, περιέχουν αρκετή ποσότητα αντιοξειδωτικών για να δράσουν αποτελεσματικά για την …
Συνέχεια »Αντιοξειδωτικές ουσίες
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιλαμβάνονται σε πολλά φρούτα και φυτά, είναι ωφέλιμες για την καταπολέμηση των λεγόμενων “ελευθέρων ριζών”, που καταστρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού του ανθρώπου, προκαλώντας σειρά ασθενειών, μεταξύ αυτών και των καρκίνων.
Συνέχεια »Κόκκινα σταφύλια
Ξέρουμε πλέον ότι το κόκκινο κρασί περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία που προστατεύουν από πολλών ειδών καρκίνους και άλλες ασθένειες. Αν έχετε δυσκολία να πιείτε κρασί κόκκινο (το άσπρο δεν περιέχει τα ίδια αυτά στοιχεία), μπορείτε να καταναλώνετε κόκκινα σταφύλια χωρίς …
Συνέχεια »Αρμπαρόριζα (ginger)
Η αρμπαρόριζα (ginger) μετά από πολλαπλές επιστημονικές έρευνες απεδείχθη ως ένα από τα πλέον χρήσιμα φυσικά προϊόντα με σειρά από θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται από τα πλέον αποτελεσματικά κατά της ναυτίας, ως παυσίπονο κατά της αρθρίτιδας, ανακουφίζει από τις ημικρανίες και …
Συνέχεια »Ελαιόλαδο
Τα τηγανιτά σε ελαιόλαδο, περιέχουν λιγότερες λιπαρές ουσίες σε σύγκριση με τα άλλα σπορέλαια, πράγμα που το καθιστούν ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για το βάρος τους. Το ελαιόλαδο όχι μόνο “αντέχει” και διατηρείται σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί …
Συνέχεια »Ελαιόλαδο και σπορέλαια
Μην αναμειγνύετε ελαιόλαδο με άλλα σπορέλαια ή λίπη στο τηγάνισμα ή μαγείρεμα, μην το χρησιμοποιείτε πάνω από πέντε φορές και μην υπερβαίνετε τους 180 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία.
Συνέχεια »Μαγείρεμα και τεμάχισμα λαχανικών
Όσο λιγότερο τεμαχίζετε τα λαχανικά τόσο και λιγότερες θρεπτικές ουσίες χάνονται κατά το μαγείρεμα. Γι’ αυτό μην κρατάτε κομμένα λαχανικά στο νερό πριν το μαγείρεμα, μην τα βράζετε πολύ, είναι προτιμότερο να παραμένουν λίγο τραγανά, αφού έτσι, διατηρούν περισσότερες θρεπτικές …
Συνέχεια »Φούρνος μικροκυμάτων
Το μαγείρεμα λαχανικών σε φούρνους μικροκυμάτων μειώνει την περιεκτικότητα θρεπτικών ουσιών, αφού πολλές διασπώνται.
Συνέχεια »Ντομάτα
Η ντομάτα περιέχει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι γνωστά στην επιστήμη για την δράση τους στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως βιταμίνη C, καροτένιο, κάλιο και βέβαια το λυκοπένιο, που δίνει αυτό το χαρακτηριστικό λαμπρό κόκκινο χρώμα στη ντομάτα . …
Συνέχεια »Ψάρια
Ρωτήστε να μάθετε από που προέρχονται, πριν αγοράσετε ψαρικά. Αποφύγετε όσα προέρχονται από νερά κοντά σε βιομηχανικές περιοχές ή μεγαλουπόλεις. Προτιμάτε τα ψητά ψαρικά. Το βραστό ψάρι είναι μεν υγιεινό, εφόσον όμως έχει στραγγιχτεί από τα υγρά. Μην χρησιμοποιείτε τα …
Συνέχεια »Φρούτα και λαχανικά
Συνηθίστε να τρώτε φρούτα και λαχανικά καθημερινά. Πέντε τουλάχιστον μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα, κυρίως ντομάτες, κόκκινα σταφύλια και μπρόκολο, προλαβαίνουν καρκίνους και καρδιοπάθειες.
Συνέχεια »Ψάρια και χημικά
Προστατευτείτε από τα χημικά εκείνα που μολύνουν τις σάρκες πολλών ψαρικών. Μην καταναλώνετε τα παχιά μέρη του ψαριού, το δέρμα, κοιλιά ή το σκούρο μέρος του. Αν αγοράσετε ψάρι σε κονσέρβα, προτιμάτε όσα είναι σε μείγμα νερού αντί λαδιού. Ξεπλύνετέ …
Συνέχεια »Ψάρια
Τρώτε πολλά ψαρικά: ισχυροποιούν το σύστημα άμυνας του οργανισμού. Σύμφωνα με πολλαπλές μελέτες, ο Σολωμός, ο Τόνος, το Σκουμπρί και οι Σαρδέλες, προλαβαίνουν κυκλοφοριακά προβλήματα, αφού είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα (ωμέγα-3).
Συνέχεια »Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες, θεωρούνται από τους ειδικούς ως ένα από τα πλέον υγιεινά λαχανικά, αφού είναι κατάφορτο με βιταμίνες A, C, ποτάσιο, ινώδεις ουσίες και καροτινοειδή (που τους δίνουν το κιτρινωπό τους χρώμα).
Συνέχεια »Οξέα ωμέγα-3
Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι τα ψάρια, σολομός, τόνος καθώς και οι σαρδέλες μειώνουν αισθητά την ένταση και συχνότητα της ημικρανίας. Τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες στα ψαρικά αυτά φαίνεται πως μειώνουν τους πόνους.
Συνέχεια »