Το καρπούζι θεωρείται από τα πλέον υγιεινά φρούτα, πηγή βιταμίνης A και C, και καροτινοειδών, με σημαντικές ποσότητες λυκοπίνης όπως και τη ντομάτα με αντικαρκινικές ιδιότητες.
Συνέχεια »Καρπούζι
22 Ιουλίου, 2005Τρόφιμα & Βιταμίνες, Φρούτα (fruits)
Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.
22 Ιουλίου, 2005Τρόφιμα & Βιταμίνες, Φρούτα (fruits)
Το καρπούζι θεωρείται από τα πλέον υγιεινά φρούτα, πηγή βιταμίνης A και C, και καροτινοειδών, με σημαντικές ποσότητες λυκοπίνης όπως και τη ντομάτα με αντικαρκινικές ιδιότητες.
Συνέχεια »22 Ιουλίου, 2005Φρούτα (fruits)
Στην εποχή μας το πλύσιμο των φρούτων και λαχανικών πρέπει να γίνεται σχολαστικά επίμονο. Συνιστάται το πλύσιμό τους στον νεροχύτη με κρύο νερό και με λίγο υγρό σαπούνι πιάτων διαλυμένο. Αφήστε τα λίγη ώρα, και μετά (όπου είναι δυνατόν), βουρτσίστε …
Συνέχεια »22 Ιουλίου, 2005Πατάτα
Οι γλυκοπατάτες, θεωρούνται από τους ειδικούς ως ένα από τα πλέον υγιεινά λαχανικά, αφού είναι κατάφορτο με βιταμίνες A, C, ποτάσιο, ινώδεις ουσίες και καροτινοειδή (που τους δίνουν το κιτρινωπό τους χρώμα).
Συνέχεια »22 Ιουλίου, 2005Κεφάλι, Τρόφιμα & Βιταμίνες
Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι τα ψάρια, σολομός, τόνος καθώς και οι σαρδέλες μειώνουν αισθητά την ένταση και συχνότητα της ημικρανίας. Τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες στα ψαρικά αυτά φαίνεται πως μειώνουν τους πόνους.
Συνέχεια »22 Ιουλίου, 2005Πατάτα, Πατάτες - Πουρές
Αν θέλετε να διατηρήσετε ατόφιες τις πολύτιμες ουσίες της γλυκοπατάτας, αντί βραστές, ψητές στο φούρνο μικροκυμάτων. Τρυπήστε τες πρώτα με το πιρούνι γύρω γύρω, και μετά επί 5-10 λεπτά ψήστε τες στο φούρνο μικροκυμάτων διπλωμένες σε μια χαρτοπετσέτα.
Συνέχεια »22 Ιουλίου, 2005Γεύματα
Μία έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό γεύμα, διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας, έχουν μεγαλύτερη τάση προς το κάπνισμα και κατανάλωση αλκοόλ, ενώ συνήθως ασκούνται λιγότερο.
Συνέχεια »22 Ιουλίου, 2005Τρόφιμα & Βιταμίνες
Τα πεπόνια είναι γευστικά, αρωματικά και κατάφορτα με βιταμίνη Α και C.. 1/4 του πεπονιού μέσ’ το πρωινό σας εφοδιάζει με αρκετές ποσότητες των βιταμινών αυτών, που χρειάζεται ο οργανισμός για όλη την ημέρα. Κρατάτε τα πεπόνια σε θερμοκρασία δωματίου …
Συνέχεια »6 Ιουλίου, 2005Ζωτικά όργανα, Φρούτα (fruits)
Η σταφίδα (σκούρα ή ξανθή) είναι άριστη πηγή Καλίου, που έχει αποδειχθεί ως ένα από τα στοιχεία που μειώνει την πίεση του αίματος. Στη σταφίδα αφθονούν και οι ινώδεις ουσίες, που είναι πολύτιμες κατά της δυσκοιλιότητας, αιμορροΐδων και για την …
Συνέχεια »6 Ιουλίου, 2005Φρούτα (fruits)
Δείγμα αλλοίωσης της σταφίδας, είναι όταν εμφανιστούν άσπροι κρύσταλλοι ζάχαρης, οπότε και δεν πρέπει να καταναλώνεται. Ας σας ξεράθηκε η σταφίδα, με λίγο ατμό, επανέρχεται στην προηγούμενη κατάστασή της.
Συνέχεια »6 Ιουλίου, 2005Πατάτα
Τέσσαρες (4) όνζες γλυκοπατάτας περιέχουν 117 θερμίδες μόνον, 14 μιλιγραμμάρια βήτα καροτίνης, 28 μιλιγραμμάρια βιταμίνης C και 6 μονάδες βιταμίνης Ε.
Συνέχεια »6 Ιουλίου, 2005Πατάτα
Βήτα-Καροτίνη, Βιταμίνες C και Ε, είναι τα στοιχεία εκείνα που περιέχονται σε σημαντικές ποσότητες στη γλυκοπατάτα, ουσίες δηλαδή στην κατηγορία των αντιοξιδωτικών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού προλαβαίνοντας παθήσεις όπως καρκίνους και καρδιακά.
Συνέχεια »6 Ιουλίου, 2005Τρόφιμα & Βιταμίνες
Όλοι ηλικίας 40 ετών και πάνω πρέπει να καταναλώνουν είδη διατροφής που περιέχουν αρκετό κάλιο. Η σταφίδα και η μπανάνα, είναι πλούσιες πηγές καλίου.
Συνέχεια »6 Ιουλίου, 2005Πατάτα
Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε πολυσύνθετους υδατάνθρακες και φτωχή σε θερμίδες, γι’ αυτό και οι επιστήμονες την συνιστούν για την απώλεια βάρους καθώς και για παθήσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία όπως τον διαβήτη. μεγάλη περιεκτικότητα της γλυκοπατάτας σε πολυσύνθετους …
Συνέχεια »6 Ιουλίου, 2005Τρόφιμα & Βιταμίνες
Η σταφίδα είναι άριστη πηγή σιδήρου, κάτι που την καθιστά απαραίτητη, ειδικά σε άτομα που δεν καταναλώνουν αρκετό κόκκινο κρέας. . Ένα-τέταρτο (1/4) της κούπας σταφίδα περιέχει 0.8 μιλλιγραμμάρια σιδήρου.
Συνέχεια »6 Ιουλίου, 2005Πατάτα
Διαλέγετε πάντα γλυκοπατάτες με το πλέον έντονο πορτοκαλί χρώμα, που σημαίνει ότι η περιεκτικότητά τους σε βήτα-καροτίνες είναι υψηλότερη.
Συνέχεια »6 Ιουλίου, 2005Μπαχαρικά - Μυρωδικά
Πολλά μπαχαρικά εξουδετερώνουν έναν αριθμό από βλαβερά χημικά που συχνάζουν στο ανθρώπινο σώμα. Η πιπερόριζα, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, ο κορίανδρος, απεδείχθησαν χρησιμότατα στην καταπολέμηση και εξουδετέρωση της αφλατοξίνης που, όπως είναι γνωστό προξενεί συχνά καρκίνους του …
Συνέχεια »