Μια καλλιέργεια για να θεωρηθεί βιολογική πρέπει να μεσολαβήσουν τουλάχιστον τρία χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων δεν θα πρέπει να έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου χημικά λιπάσματα . Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου στις ετικέτες των προϊόντων πρέπει να υπάρχει …
Συνέχεια »ΝΑΤΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Αν οι κατασκευαστές των προϊόντων που αγοράζετε περιγράφουν το προϊόν με “μειωμένο νάτριο ” σημαίνει ότι το προϊόν έχει 25% λιγότερο αλάτι από το πλήρες προϊόν .Αν το περιγράφουν “χαμηλό σε περιεκτικότητα ” δεν είναι περισσότερα από 40 χιλιοστογραμμάτια νατρίου …
Συνέχεια »Βιολογικά προϊόντα
Βιολογικά θεωρούνται τα προϊόντα εκείνα τα οποία σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας , της συγκομιδής και της επεξεργασίας τους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά προϊόντα .
Συνέχεια »ΛΙΠΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Αν στο προϊόν που αγοράζεται αναγράφει : ” χαμηλά ή μειωμένα λιπαρά ” σημαίνει 25% λιγότερο λίπος από το πλήρες προϊόν ή ” χωρίς λίπος “, σημαίνει , όχι περισσότερο από 0,1 γραμμάριο λίπους ανά 100 γραμμάρια .
Συνέχεια »Εντόσθια
Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση ενοσθίων έχει απαγορευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα εντόσθια των αρνιών δεν εξαιρούνται από τον περιορισμό αυτόν . Ωστόσο για κοκορέτσι καταναλώστε αρνίσια εντόσθια ζώων μικρότερων του ενός έτους που φέρουν τη σφραγίδα του …
Συνέχεια »Αρνί και χοληστερίνη
Όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης είναι καλύτερα να αποφεύγουν τη μεγάλη κατανάλωση κάθε είδους κρέατος . Πάντως , αν και το αρνί έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με τα υπόλοιπα είδη κρέατος , η χοληστερλινη που περιέχει …
Συνέχεια »ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ
Οι θερμίδες που θα πάρουμε τρώγοντας αρνί εξαρτώνται πάντα από το σημείο από το οποίο προέρχεται το κομμάτι μας . Αν υποθέσουμε ότι τρώμε 100 γραμμάρτια κρέας , τότε από το μπούτι θα πάρουμε 306 θερμίδες , ένα παϊδάκι θα …
Συνέχεια »ΠΑΧΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΝΙ ;
Τα 100 γραμμάρια αρνιού μας δίνουν 300 θερμίδες , ενώ η ίδια ποσότητα άπαχου μοσχαριού μάς δίνει 297 θερμίδες και τα 100 γρ. βοδινού , νουά , 274 θερμίδες . Αν λοιπόν φάτε την ίδια ποσότητα κρέατος , θα πάρετε …
Συνέχεια »ΚΡΕΑΣ ΑΡΝΙΣΙΟ
Το κρέας , και ειδικότερα αυτό του αρνιού , είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας , οι οποίες εξασφαλίζουν στον οργανισμό τα αμινοξέα που χρειάζεται . Επίσης , είναι εξαιρετικά καλή πηγή σιδήρου , φωσφόρου και βιταμινών του συμπλέγματος …
Συνέχεια »ΚΑΚΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λίπη ( όπως το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί ) φαίνεται πως είναι τα κατάλληλα για τη μείωση της LDL( κακή χοληστερίνη ) . Είναι πιθανό να κάνουν το ίδιο και τα ψάρια , …
Συνέχεια »Αρνάκι γάλακτος και αρθρώσεις
Όσοι έχουν πρόβλημα με τις αρθρώσεις , είναι καλύτερα να αποφεύγουν την κατανάλωση μικρών αρνιών γάλακτος . Ο λόγος είναι γιατί τα νεαρά ζώα περιέχουν πολλές πουρίνες , δηλαδή χημικές ουσίες που συμβάλλουν στην αύξηση του ουρικού οξέος .
Συνέχεια »Αρνί – κατσίκι
Το αρνί έχει μεγαλύτερο ποσοστό λίπους από το κατσίκι , γι’ αυτό άλλωστε είναι πιο τρυφερό από αυτό . Συγκεκριμένα , τα 100 γρ. αρνιού , μπούτι , έχουν 15 γρ. λίπους και του κρέατος κατσικιού έχουν 9 γρ. Το …
Συνέχεια »Αρνί και σαλάτα
Συνδυάζοντας το αρνί με μία φρέσκια ή βραστή σαλάτα , μειώνετε την χοληστερίνη που παίρνετε . Αυτό συμβαίνει γιατί τα λαχανικά περιέχουν φυτικές ίνες , οι οποίες εμποδίζουν την απορρόφηση της χοληστερίνης από τον οργανισμό .
Συνέχεια »Αρνί στη σούβλα
Το λίπος που έχει το αρνί ( ακόμα και αν φαίνετε άπαχο με το μάτι ) είναι αρκετό για να μη στεγνώσει στο ψήσιμο . Οι συχνές επαλείψεις με λάδι ή βούτυρο προσθέτουν στο κρέας μόνον επιπλέον θερμίδες . Το …
Συνέχεια »ΓΙΓΑΝΤΕΣ
Οι γίγαντες όπως και όλα τα φασόλια άλλωστε , είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ( περιέχουν 7 γρ. φυτικές ίνες στα 100 γρ. ) , που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου . Προσφέρουν επίσης άμυλο , που δίνει αργά …
Συνέχεια »ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
Τα πορτοκάλια είναι τονωτικά και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση . Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α , Β1 , Β2 , Β3 , Β6 , C και Ε .
Συνέχεια »