Στα καρότα πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η παρουσία αντιοξειδωτικών μπορεί ακόμα και να τριπλασιαστεί μετά από 5 λεπτά βρασμού .
Συνέχεια »ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
Αν τρώτε μέρα παρά μέρα 10 έως 15 μικρούς ξηρούς καρπούς , μειώνετε κατά 50% τον κίνδυνο να πάθετε έμφραγμα .
Συνέχεια »ΣΕΛΙΝΟ
Το σέλινο είναι πλούσιο σε σελήνιο και βιταμίνες Β1 και Β2 . Ωμό , τα 100 γραμμάρια έχουν 16 θερμίδες . Επίσης θεωρείται διουρητικό .
Συνέχεια »Φασόλια
Βράζοντας τα φασόλια στο ίδιο νερό – εκεί όπου “φούσκωσαν ” – δεν πετάμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες ( ομάδα Β ) και τα ανόργανα στοιχεία του οσπρίου ( μαγνήσιο , ασβέστιο ).
Συνέχεια »Κινέζικο με καρύδια
Αποφύγετε τις κινέζικες σπεσιαλιτέ με καρύδια . Μια χούφτα καρύδια θα προσθέσει στη μερίδα σας επιπλέον 200 θερμίδες περίπου και 20 γραμμάρια λίπος . Εναλλακτικά , αντί για καρύδια , μπορείτε να γευτείτε μία σπεσιαλιτέ με κάστανα , τα οποία …
Συνέχεια »ΓΙΓΑΝΤΕΣ
Οι γίγαντες όπως και όλα τα φασόλια άλλωστε , είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ( περιέχουν 7 γρ. φυτικές ίνες στα 100 γρ. ) , που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου . Προσφέρουν επίσης άμυλο , που δίνει αργά …
Συνέχεια »ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
Τα πορτοκάλια είναι τονωτικά και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση . Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α , Β1 , Β2 , Β3 , Β6 , C και Ε .
Συνέχεια »ΓΑΛΑΚΤΟ-ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ
Γαλακτο-χορτοφάγος: γαλακτοκομικά προϊόντα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς. Κάθε είδος κρέατος, τα θαλασσινά και τα αβγά αποκλείονται.
Συνέχεια »ΛΙΠΑΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Αποφύγετε τα μεγάλα, πλούσια σε λιπαρά γεύματα. Τα λίπη παραμένουν στο στομάχι για αρκετή ώρα, προωθώντας το αίμα μακριά από τον εγκέφαλο, τους μύες και άλλους ιστούς. Έτσι νιώθετε καταπονημένος μπορεί και για έξι ώρες.
Συνέχεια »ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ
Πολλές φορές τα πράσινα λαχανικά συνιστώνται σε δίαιτες. Ωστόσο, σε περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία στο παχύ έντερο, με αποτέλεσμα αντί να αδυνατίζουμε να παχαίνουμε.
Συνέχεια »ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΨΩΜΙ
Ο συνδυασμός κατανάλωσης σοκολάτας με ένα μικρό κομμάτι ψωμί θα μας απαλλάξει από τις τύψεις και τις περιττές θερμίδες. Και αυτό γιατί μετατρέπει τη σοκολάτα σε αργό υδατάνθρακα και έτσι παχαίνει λιγότερο.
Συνέχεια »ΨΩΜΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΕΥΜΑ;
Μην τρώτε ψωμί πριν από τα γεύματά σας. Πίνετε λίγο γάλα ή φάτε λίγο σολομό. Οι πρωτεΐνες προτρέπουν τον εγκέφαλο να παράγει ντοπαμίνη, μία ουσία που σε κρατά σε εγρήγορση. Οι υδατάνθρακες από την άλλη προκαλούν την έκκριση σεροτονίνης η …
Συνέχεια »ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ
Θερμίδες ανά 100 γραμμάρια Σοκολάτας : Σοκολάτα Γάλακτος: 500 – Σοκολάτα Γάλακτος με αμύγδαλα: 532 – Σοκολάτα Γάλακτος με φουντούκια: 640 – Σοκολάτα Γάλακτος με φιστίκια: 543 – Σοκολάτα Γάλακτος με σταφίδες: 425 – Σοκολάτα Γάλακτος με κεράσια και αλκοόλ: …
Συνέχεια »Σοκολάτα
Τα 100 γρ. σοκολάτας καλύπτουν το 1/3 των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε μαγνήσιο και φώσφορο και τον εφοδιάζουν με βιταμίνη Α και Β, ασβέστιο και πρωτεϊνες.
Συνέχεια »ΘΕΡΜΙΔΕΣ
Προσοχή…με το να μετράμε μόνο τις θερμίδες των τροφίμων που καταναλώνουμε μέσα σε μία ημέρα, ξεχνάμε να ελέγξουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Συνέχεια »ΦΤΗΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Αποφύγετε το φτηνό ελαιόλαδο, το οποίο έχει υποστεί αλλεπάλληλες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί μεγάλο μέρος της βιταμίνης Ε και των φυτικών χημικών του από τις υψηλές θερμοκρασίες που χρησιμοποιούνται. Προτιμήστε το λάδι πρώτης απόσταξης.
Συνέχεια »