Προσοχή…με το να μετράμε μόνο τις θερμίδες των τροφίμων που καταναλώνουμε μέσα σε μία ημέρα, ξεχνάμε να ελέγξουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Συνέχεια »ΦΤΗΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Αποφύγετε το φτηνό ελαιόλαδο, το οποίο έχει υποστεί αλλεπάλληλες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί μεγάλο μέρος της βιταμίνης Ε και των φυτικών χημικών του από τις υψηλές θερμοκρασίες που χρησιμοποιούνται. Προτιμήστε το λάδι πρώτης απόσταξης.
Συνέχεια »Όχι στα τηγανιτά
Αποφύγετε τα τηγανιτά. Αντί να χρησιμοποιείτε τηγάνι μπορείτε να ψήνετε κρέας, πουλερικά και ψάρια στη σχάρα του φούρνου, τοποθετώντας ένα ταψί κάτω από τη σχάρα όπου θα πέφτουν τα λίπη.
Συνέχεια »Αυστηρός χορτοφάγος
Αυστηρός χορτοφάγος: επιλέγει τροφές που προέρχονται από φυτικές πηγές – λαχανικά, όσπρια, φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Συνέχεια »Ωο – χορτοφάγος
Ωο – χορτοφάγος: αβγά, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, φρούτα και ξηρούς καρπούς. Αποκλείεται κάθε είδος κρέατος (κόκκινο και άσπρο), τα θαλασσινά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Συνέχεια »ΦΡΟΥΤΑ.. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ
Τα φρούτα και τα λαχανικά που πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές στο τέλος των λαϊκών αγορών, έχοντας εκτεθεί όλη μέρα στον αέρα, έχουν χάσει αρκετή από τη βιταμίνη C και τα ένζυμα που περιέχουν.
Συνέχεια »Φρουτοφάγος
Φρουτοφάγος: μόνο φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Συνέχεια »ΦΩΣΦΟΡΟΣ
Τροφές πλούσιες σε φωσφόρο είναι το γάλα, το τυρί, το κρέας, ο κρόκος του αβγού και τα λαχανικά.
Συνέχεια »ΨΑΡΟ-ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ
Ψαρο – χορτοφάγος: όπως ο επιλεκτικός χορτοφάγος. Το μόνο που τον διαφοροποιεί από εκείνον είναι, ότι μειώνει την κατανάλωση του κοτόπουλου.
Συνέχεια »Επιλεκτικός χορτοφάγος
Επιλεκτικός χορτοφάγος: θαλασσινά, κοτόπουλο, αβγά, γαλακτοκομικά, όσπρια, φρούτα, ξηροί καρποί. Αποκλείεται η κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
Συνέχεια »ΜΙΚΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Παραλείψτε κάποια από τα τρόφιμα των κύριων γευμάτων για να τα καταναλώσετε ενδιάμεσα ως μικρά γεύματα – σνακ και φροντίστε αυτά να είναι τα μόνα σας σνακ (π.χ. μη φάτε τα φρούτα αμέσως μετά το μεσημεριανό ή το βραδινό, αλλά …
Συνέχεια »ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
Τρία πορτοκάλια την ημέρα περιέχουν όλη την ποσότητα βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός μας.
Συνέχεια »ΦΡΟΥΤΑ
Καταναλώνετε τουλάχιστον 2-3 φρούτα κάθε μέρα. Σαν 1 φρούτο λογαριάζεται: 1 Μήλο – 1 Πορτοκάλι – 1 Μανταρίνι – 1 Ακτινίδιο – 1 1/4 φλυτζάνι Φράουλες – 12 Κεράσια – ½ Μπανάνα – ½ Αχλάδι – ½ φλυτζάνι Χυμός Πορτοκαλιού …
Συνέχεια »ΓΑΛΑ
Το γάλα είναι η πιο πλούσια πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό μας. Η ημερήσια κατανάλωση γάλατος που συνιστάται είναι: 2 φλυτζάνια την ημέρα για παιδιά και ενήλικες, 3 φλυτζάνια την ημέρα για εφήβους, εγκύους, θηλάζουσες και για τις γυναίκες μετά …
Συνέχεια »ΛΙΠΑΡΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Αποφύγετε τη συχνή κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λιπαρά. Για να διατηρήσει ένας άνθρωπος το βάρος του χρειάζεται περίπου 2200 θερμίδες ημερησίως, από τις οποίες οι 660 περίπου πρέπει να προέρχονται από 74 γραμμάρια λιπών. Σκεφτείτε λοιπόν ότι ένα τρόφιμο που …
Συνέχεια »ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ
Ένα ποτήρι αναψυκτικού και ένα μικρό τσαμπί σταφύλλια αποδίδουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων (περίπου 150). Όμως, ενώ το αναψυκτικό δίνει μόνο θερμίδες στον οργανισμό μας, τα σταφύλλια προσφέρουν επιπλέον και πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες…
Συνέχεια »