Προσπαθήστε να τρώτε μόνο στο τραπέζι, γιατί έτσι δεν “τσιμπολογάτε” ανάμεσα στα γεύματα .Συνειδητοποιείτε πως πρέπει να μη συνδυάζετε το φαγητό ταυτόχρονα με άλλες δραστηριότητες (π.χ. το να βλέπετε τηλεόραση) .
Συνέχεια »ΤΡΩΤΕ ΑΡΓΑ
Μην τρώτε βιαστικά, γιατί ο οργανισμός μας αργεί “να δώσει το σινιάλο” πως χόρτασε (γύρω στα 20′), που σημαίνει πως πρέπει να αυξήσουμε τη διάρκεια του γεύματός μας για να μη φάμε περισσότερα από αυτό που χρειαζόμαστε.
Συνέχεια »ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΪ
Τρώγωντας γρήγορα μπορεί να καταπιούμε μεγάλες ποσότητες αέρα που δημιουργούν φούσκωμα μετά το γεύμα.
Συνέχεια »ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Ενα φλυτζάνι (240 ml) φρεσκοστιμμένου χυμού λεμονιού περιέχει διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την ποσότητα που συνίσταται να προσλαμβάνεται ημερησίως!!
Συνέχεια »ΠΡΩΪΝΟ
Πολλές φορές στην εργασία σας , η αδυναμία να συγκεντρωθείτε, η κούραση, ο πονοκέφαλος, η έντονη τάση για γλυκό, σας υπενθυμίζουν με τον χειρότερο τρόπο ότι δεν φάγατε ένα καλό πρωινό.
Συνέχεια »ΣΙΔΗΡΟΣ
Η απορρόφηση του σιδήρου που περιέχεται στο κρέας είναι πολλαπλάσια από την αντίστοιχη του σιδήρου που περιέχεται σε φυτικής προέλευσης τροφές (π.χ. φακές, σπανάκι). Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα του κρέατος σε σίδηρο, αναγορεύει το κρέας …
Συνέχεια »ΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Μια χούφτα ωμά λαχανικά μπορεί να περιέχουν όλη τη βιταμίνη C που χρειάζεται το σώμα σε μία μέρα, με λιγότερες από 10 θερμίδες!…
Συνέχεια »ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ
Μην περιμένετε να πεινάσετε για να φάτε. Το πιθανότερο είναι να φάτε περισσότερα από όσα χρειάζεστε. Την παραγγελία θα τη δώσει το στομάχι σας και όχι το μυαλό σας….
Συνέχεια »ΦΑΪ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Συζητείστε όσο μπορείτε περισσότερο κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Αυτό αυξάνει το χρόνο που χρειάζεστε για να φάτε μια συγκεκριμένη ποσότητα φαγητού και έτσι ο οργανισμός σας προλαβαίνει να δώσει σήμα κορεσμού πριν τελειώσετε το γεύμα σας.
Συνέχεια »ΜΙΚΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
Παραλείψτε κάποια από τα τρόφιμα των κύριων γευμάτων για να τα καταναλώσετε ενδιάμεσα ως μικρά γεύματα – σνακ και φροντίστε αυτά να είναι τα μόνα σας σνακ (π.χ. μη φάτε τα φρούτα αμέσως μετά το μεσημεριανό ή το βραδινό, αλλά …
Συνέχεια »ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΪΝΗ
Μία σοκολάτα περιέχει λιγότερη καφεΐνη από μία κούπα καφέ .
Συνέχεια »ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Η πιο υγιεινή σοκολάτα , σύμφωνα με τους ειδικούς , είναι η πικρόγλυκη ” σκούρα ” , γνωστή και ως ” bitter” .
Συνέχεια »ΑΛΑΤΙ
Τα ψάρια , τα κρεατικά , τα πουλερικά και τα αυγά περιέχουν σημαντικές ποσότητες νατρίου , άρα μπορούν να καταναλώνονται με ελάχιστο ή και καθόλου αλάτι , χωρίς να είναι άνοστα .
Συνέχεια »Βασιλόπιτα και λίπος
Η βασιλόπιτα που έχει το λιγότερο λίπος είναι η πολίτικη που γίνεται με προζύμι .
Συνέχεια »ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΔΙΕΡΓΕΤΙΚΟ
Η σοκολάτα είναι ένα φυσικό διεργετικό , καθώς είναι πολύ πλούσια σε μαγνήσιο . Το μαγνήσιο βοηθάει στην καταπολέμηση της κούρασης . Δεν είναι τυχαίο το ότι , όταν έχουμε άγχος ή είμαστε λυπημένοι , οι περισσότεροι θέλουμε διακαώς μία …
Συνέχεια »ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑΤΡΙΟ
Μπορούμε να πούμε ότι καταναλώνουμε έμμεσα αλάτι κι από τα τρόφιμα που περιέχουν μόνο το νάτριο ως φυσικό συστατικό . Τέτοιες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο είναι τα ζωικά τρόφιμα . Εχει υπολογιστεί ότι το αλάτι που προσθέτουμε στο …
Συνέχεια »