Τα ψάρια , τα κρεατικά , τα πουλερικά και τα αυγά περιέχουν σημαντικές ποσότητες νατρίου , άρα μπορούν να καταναλώνονται με ελάχιστο ή και καθόλου αλάτι , χωρίς να είναι άνοστα .
Συνέχεια »ΑΛΑΤΙ
2 Ιανουαρίου, 2004Μπαχαρικά - Μυρωδικά
Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.
2 Ιανουαρίου, 2004Μπαχαρικά - Μυρωδικά
Τα ψάρια , τα κρεατικά , τα πουλερικά και τα αυγά περιέχουν σημαντικές ποσότητες νατρίου , άρα μπορούν να καταναλώνονται με ελάχιστο ή και καθόλου αλάτι , χωρίς να είναι άνοστα .
Συνέχεια »2 Ιανουαρίου, 2004Σοκολάτα
Η σοκολάτα είναι ένα φυσικό διεργετικό , καθώς είναι πολύ πλούσια σε μαγνήσιο . Το μαγνήσιο βοηθάει στην καταπολέμηση της κούρασης . Δεν είναι τυχαίο το ότι , όταν έχουμε άγχος ή είμαστε λυπημένοι , οι περισσότεροι θέλουμε διακαώς μία …
Συνέχεια »2 Ιανουαρίου, 2004Μπαχαρικά - Μυρωδικά, Τρόφιμα & Βιταμίνες
Μπορούμε να πούμε ότι καταναλώνουμε έμμεσα αλάτι κι από τα τρόφιμα που περιέχουν μόνο το νάτριο ως φυσικό συστατικό . Τέτοιες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο είναι τα ζωικά τρόφιμα . Εχει υπολογιστεί ότι το αλάτι που προσθέτουμε στο …
Συνέχεια »2 Ιανουαρίου, 2004Ψάρια - Θαλασσινά
Τα ψάρια περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα , που θεωρούνται ευεργετικά για την καρδιακή λειτουργία .
Συνέχεια »2 Ιανουαρίου, 2004Λίπη - Λιπαρά, Χριστουγεννιάτικα Γλυκά
Η βασιλόπιτα που έχει το λιγότερο λίπος είναι η πολίτικη που γίνεται με προζύμι .
Συνέχεια »2 Ιανουαρίου, 2004Σοκολάτα
Η σοκολάτα βοηθάει στην παραγωγή μίας ορμόνης , της σεροτίνης , που θεωρείται ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα .
Συνέχεια »2 Ιανουαρίου, 2004Μπαχαρικά - Μυρωδικά
Ο περιορισμός του αλατιού στην καθημερινή διατροφή επιφέρει σημαντική πτώση της αρτηριακής πίεσης σε μεγάλο αριθμό υπερτασικών ατόμων . Επίσης , η μείωση της κατανάλωσης αλατιού από ανθρώπους που βρίσκονται σε φαρμακευτική αγωγή αυξάνει την αποτελεσματικότητα των αντιυπερτασικών φαρμάκων .
Συνέχεια »2 Ιανουαρίου, 2004Ψάρια - Θαλασσινά
Το χαβιάρι είναι μία ακριβή απόλαυση , που μπορεί να μας προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά . Αποτελεί μία πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών , βιταμίνων Α, D , Β12 , ασβεστίου , φωσφόρου και σιδήρου . Προσέξτε όμως να μην το …
Συνέχεια »2 Ιανουαρίου, 2004Μπαχαρικά - Μυρωδικά
Σημαντική περιεκτικότητα σε αλάτι έχουν τα παστά τρόφιμα κάθε είδους , τα περισσότερα είδη τυριών , τα αλλαντικά , τα σνακ και οι έτοιμες σάλτσες .
Συνέχεια »2 Ιανουαρίου, 2004Ψάρια - Θαλασσινά
Ο αστακός είναι μία πολύ καλή πηγή καλίου , σεληνίου ( που έχει αντιοξειδωτική δράση ) , βιταμίνης Β12 και ψευδαργύρου . Ενα φλυτζάνι βρασμένου αστακού καλύπτει το 20% των ημερήσιων αναγκών μας σε αυτά τα στοιχεία . Ο ψευδάργυρος …
Συνέχεια »2 Ιανουαρίου, 2004Μπαχαρικά - Μυρωδικά
Τα περισσότερα τυποποιημένα αλλά και συσκευασμένα τρόφιμα περιέχουν αλάτι στα συστατικά τους , το οποίο, εκτός από τη βελτίωση της γεύσης του προϊόντος , λειτουργεί και ως συντηρητικό .
Συνέχεια »2 Ιανουαρίου, 2004Θερμίδες
Το αλάτι δεν έχει θερμιδική αξία , άρα δεν παχαίνει . Εχει όμως την ιδιότητα να συγκρατεί νερό . Είναι , λοιπόν , πιθανό να παρουσιαστεί κατακράτηση υγρών στον οργανισμό και συνακόλουθη αύξηση του βάρους σας , αν έχετε την …
Συνέχεια »11 Δεκεμβρίου, 2003Λαχανικά
Θεωρείται αντικαρκινικό λαχανικό. Περιορίζει τον κίνδυνο να εμφανιστεί καρκίνος της αναπνευστικής οδού , αλλά και του γαστρεντερικού , λόγω της βιταμίνης C που περιέχει . Προτιμότερο είναι το ωμό λάχανο για να περιέχει όλα τα συστατικά του, που χάνονται με …
Συνέχεια »11 Δεκεμβρίου, 2003Όσπρια
Τα φασόλια αποτελούν πηγή υδατανθράκων , πρωτεϊνών και ινών . Οι ίνες ελέγχουν τη χοληστερόλη στο αίμα και περιορίζουν τον κίνδυνο ανάπτυξης εκκολπωμάτων του εντέρου .
Συνέχεια »11 Δεκεμβρίου, 2003Γενικά περί Υγείας, Λαχανικά
Τα κρεμμύδια έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν από τον καρκίνο του στομάχου .
Συνέχεια »11 Δεκεμβρίου, 2003Γενικά περί Υγείας, Λαχανικά
Προσλαμβάνουν την απόφραξη των αρτηριών , όταν τρεφόμαστε με λιπαρές τροφές , και περιέχουν ουσίες που εμποδίζουν το σχηματισμό θρόμβων .
Συνέχεια »