Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα – Φαγητά (Σελίδα 56)

Τρόφιμα – Φαγητά

Κατηγορίες με εγκυκλοπαιδικές καταχωρήσεις για τα Τρόφιμα, τις διατροφικές μας συνήθειες, τις βιταμίνες, τα λιπαρά και όλα τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα τρόφιμα της καθημερινής μας διατροφής καθώς επίσης και καταχωρήσεις για γεύματα, εναλλακτικές γεύσεις και γλυκίσματα.

ΕΛΙΕΣ

Βάλτε ελιές στη σαλάτα σας ή αλείψτε το ψωμί με φυσική πάστα ελιάς αντί για βούτυρο . Οι ελιές περιέχουν φυτικές ίνες , βιταμίνες Α και Ε , μέταλλα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα , που δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα …

Συνέχεια »

ΧΥΜΟΙ / ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Εάν θέλετε να παίρνετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τους χυμούς , συνδυάστε τα φρούτα με τα λαχανικά !! Ένας χυμός μήλου με καρότο π.χ. είναι πλουσιότερος σε καροτένια , φολικό οξύ και βιταμίνη C από ότι ο σκέτος χυμός μήλου …

Συνέχεια »

ΦΡΟΥΤΑ ΑΓΓΟΥΡΑ

Εάν ταλαιπωρείστε από πέτρες στα νεφρά ή ο οργανισμός σας έχει την τάση να σχηματίζει εύκολα πέτρες , αποφύγετε τα άγγουρα φρούτα και λαχανικά . Προτιμάτε τα υπερώριμα φρούτα και τα λαχανικά εποχής .

Συνέχεια »

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Μία χούφτα ξηρών καρπών αποτελεί μια υγιεινή λύση για το γεύμα στο γραφείο . Οι ξηροί καρποί περιέχουν πολυακόρεστα , βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Ε . Προσοχή όμως … επειδή είναι πλούσιοι σε λιπαρά πρέπει να καταναλώνονται με …

Συνέχεια »

ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Πολλοί δεν τρώνε μπανάνες επειδή παχαίνουν . Ξεχνάμε όμως πως οτιδήποτε και αν φάμε σε μεγάλη ποσότητα παχαίνει !! Η μπανάνα είναι πλουσιότατη σε φυτικές ίνες , αντιοξειδωτικές ουσίες , μέταλλα και ιχνοστοιχεία . Θεωρείται επίσης “καθαρό ” φρούτο , …

Συνέχεια »

ΦΡΟΥΤΑ

Στα πλαίσια μιας ισοπροπημένης διατροφής πρέπει να τρώμε απαραιτήτως τρία μέτρια σε μέγεθος φρούτα την ημέρα . Ένα από τα τρία φρούτα πρέπει να είναι πλούσιο σε βιταμίνη C ( π.χ. πορτοκάλι , ακτινίδιο ) για να καλύψει τις ανάγκες …

Συνέχεια »

ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟΥ

Μη σερβίρεστε για δεύτερη φορά . Βάλτε στο πιάτο σας την ποσότητα φαγητού που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς να φουσκώσετε . Μασάτε αργά και σταθερά το φαγητό σας .

Συνέχεια »

ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ

Ο χυμός πορτοκαλιού εφοδιάζει τον οργανισμό με βιταμίνη C , που βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου , και κάλιο . Προσοχή όμως στους συσκευασμένους χυμούς , διότι μερικοί περιέχουν πολλή ζάχαρη , που μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα , και συντηρητικά …

Συνέχεια »

Σαλάτα

Είναι απαραίτητο να τρώτε τουλάχιστον μία σαλάτα ημερησίως , κατά προτίμηση στο κυρίως γεύμα . Οσο πιο λιπαρό είναι το γεύμα , τόσο μεγαλύτερη ποσότητα σαλάτας πρέπει να καταναλώσετε . Η σαλάτα καθαρίζει το πεπτικό σύστημα και δημιουργεί αίσθημα κορεσμού …

Συνέχεια »

Γλυκά

Είναι προτιμότερο να φάτε δύο γλυκά την εβδομάδα ( π.χ. 2 πάστες ή ακόμα καλύτερα γλυκό του κουταλιού ) , παρά ένα σοκολατάκι την ημέρα , γιατί έτσι δημιουργείται συνήθεια σε καθημερινή βάση .

Συνέχεια »

Τηγανητή πατάτα

Αν η πατάτα τηγανιστεί σε ελαιόλαδο , τότε αυτό απορροφάται από τις εξωτερικές στιβάδες του αμύλου της πατάτας , ενώ τα σπορέλαια εισχωρούν μέχρι την καρδιά του τροφίμου , αυξάνοντας τη θερμική του αξία .

Συνέχεια »

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η σοκολάτα διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό ιχνοστοιχείων , φώσφορο, μαγνήσιο , σίδηρο κ.ά .Επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες και φαινόλες , οι οποίες συντελούν σε μεγάλο βαθμό στην καλή κυκλοφορία του αίματος , εμποδίζοντας τη δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες . Αρκεί να …

Συνέχεια »

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Τα μπαχαρικά , και κυρίως το πιπέρι , διεγείρουν το στομάχι μας σε έκκριση υγρών , και έτσι διευκολύνουν τη διάσπαση των τροφίμων και την απορρόφηση των διατροφικών συστατικών τους από το σώμα μας .

Συνέχεια »