17 Νοεμβρίου, 2003Λάδι (ελιάς , σόγιας κλπ)
Βάλτε ελιές στη σαλάτα σας ή αλείψτε το ψωμί με φυσική πάστα ελιάς αντί για βούτυρο . Οι ελιές περιέχουν φυτικές ίνες , βιταμίνες Α και Ε , μέταλλα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα , που δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα …
Συνέχεια »17 Νοεμβρίου, 2003Τρόφιμα & Βιταμίνες, Χυμοί - Milkshake - Γρανίτες
Εάν θέλετε να παίρνετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τους χυμούς , συνδυάστε τα φρούτα με τα λαχανικά !! Ένας χυμός μήλου με καρότο π.χ. είναι πλουσιότερος σε καροτένια , φολικό οξύ και βιταμίνη C από ότι ο σκέτος χυμός μήλου …
Συνέχεια »17 Νοεμβρίου, 2003Ζωτικά όργανα, Φρούτα (fruits)
Εάν ταλαιπωρείστε από πέτρες στα νεφρά ή ο οργανισμός σας έχει την τάση να σχηματίζει εύκολα πέτρες , αποφύγετε τα άγγουρα φρούτα και λαχανικά . Προτιμάτε τα υπερώριμα φρούτα και τα λαχανικά εποχής .
Συνέχεια »17 Νοεμβρίου, 2003Ξηροί καρποί
Μία χούφτα ξηρών καρπών αποτελεί μια υγιεινή λύση για το γεύμα στο γραφείο . Οι ξηροί καρποί περιέχουν πολυακόρεστα , βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη Ε . Προσοχή όμως … επειδή είναι πλούσιοι σε λιπαρά πρέπει να καταναλώνονται με …
Συνέχεια »17 Νοεμβρίου, 2003Φρούτα (fruits)
Πολλοί δεν τρώνε μπανάνες επειδή παχαίνουν . Ξεχνάμε όμως πως οτιδήποτε και αν φάμε σε μεγάλη ποσότητα παχαίνει !! Η μπανάνα είναι πλουσιότατη σε φυτικές ίνες , αντιοξειδωτικές ουσίες , μέταλλα και ιχνοστοιχεία . Θεωρείται επίσης “καθαρό ” φρούτο , …
Συνέχεια »17 Νοεμβρίου, 2003Φρούτα (fruits)
Στα πλαίσια μιας ισοπροπημένης διατροφής πρέπει να τρώμε απαραιτήτως τρία μέτρια σε μέγεθος φρούτα την ημέρα . Ένα από τα τρία φρούτα πρέπει να είναι πλούσιο σε βιταμίνη C ( π.χ. πορτοκάλι , ακτινίδιο ) για να καλύψει τις ανάγκες …
Συνέχεια »17 Νοεμβρίου, 2003Γαλακτομικά (γάλα - φέτα)
Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ( η κατανάλωση γάλακτος που προκαλεί διάρροια , φούσκωμα και πόνο στην κοιλιά ) καλό είναι να προτιμάτε το γιαούρτι .
Συνέχεια »22 Οκτωβρίου, 2003Γεύματα
Μη σερβίρεστε για δεύτερη φορά . Βάλτε στο πιάτο σας την ποσότητα φαγητού που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς να φουσκώσετε . Μασάτε αργά και σταθερά το φαγητό σας .
Συνέχεια »22 Οκτωβρίου, 2003Γλυκά - Γλυκίσματα
Αν το γλυκό του κουταλιού σας φαίνεται λίγο , ανακατέψτε το με ένα κεσεδάκι γιαούρτι . Θα σας προκύψει εξαιρετικά θρεπτικό από διατροφική άποψη και χορταστικό .
Συνέχεια »22 Οκτωβρίου, 2003Τρόφιμα & Βιταμίνες
Ο χυμός πορτοκαλιού εφοδιάζει τον οργανισμό με βιταμίνη C , που βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου , και κάλιο . Προσοχή όμως στους συσκευασμένους χυμούς , διότι μερικοί περιέχουν πολλή ζάχαρη , που μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα , και συντηρητικά …
Συνέχεια »22 Οκτωβρίου, 2003Άλλα είδη τροφίμων
Είναι απαραίτητο να τρώτε τουλάχιστον μία σαλάτα ημερησίως , κατά προτίμηση στο κυρίως γεύμα . Οσο πιο λιπαρό είναι το γεύμα , τόσο μεγαλύτερη ποσότητα σαλάτας πρέπει να καταναλώσετε . Η σαλάτα καθαρίζει το πεπτικό σύστημα και δημιουργεί αίσθημα κορεσμού …
Συνέχεια »22 Οκτωβρίου, 2003Γλυκά - Γλυκίσματα
Είναι προτιμότερο να φάτε δύο γλυκά την εβδομάδα ( π.χ. 2 πάστες ή ακόμα καλύτερα γλυκό του κουταλιού ) , παρά ένα σοκολατάκι την ημέρα , γιατί έτσι δημιουργείται συνήθεια σε καθημερινή βάση .
Συνέχεια »22 Οκτωβρίου, 2003Ασβέστιο, Τρόφιμα & Βιταμίνες
Για να απορροφάτε πιο εύκολα το ασβέστιο των τροφίμων , να παίρνετε το ασβέστιο σε μικρές δόσεις ( το σώμα δεν το απορροφά εύκολα σε μεγάλες ποσότητες ).
Συνέχεια »22 Οκτωβρίου, 2003Άλλα είδη τροφίμων, Πατάτα
Αν η πατάτα τηγανιστεί σε ελαιόλαδο , τότε αυτό απορροφάται από τις εξωτερικές στιβάδες του αμύλου της πατάτας , ενώ τα σπορέλαια εισχωρούν μέχρι την καρδιά του τροφίμου , αυξάνοντας τη θερμική του αξία .
Συνέχεια »22 Οκτωβρίου, 2003Σοκολάτα
Η σοκολάτα διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό ιχνοστοιχείων , φώσφορο, μαγνήσιο , σίδηρο κ.ά .Επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες και φαινόλες , οι οποίες συντελούν σε μεγάλο βαθμό στην καλή κυκλοφορία του αίματος , εμποδίζοντας τη δημιουργία θρόμβων στις αρτηρίες . Αρκεί να …
Συνέχεια »22 Οκτωβρίου, 2003Μπαχαρικά - Μυρωδικά
Τα μπαχαρικά , και κυρίως το πιπέρι , διεγείρουν το στομάχι μας σε έκκριση υγρών , και έτσι διευκολύνουν τη διάσπαση των τροφίμων και την απορρόφηση των διατροφικών συστατικών τους από το σώμα μας .
Συνέχεια »