Μενού

Γερμανικό ψωμί

Στη Γερμανία, οι τύποι του ψωμιού παίρνουν το όνομα του δημητριακού που
χρησιμοποιείται σε μεγαλύτερη ποσότητα για την παρασκευή τους, αλλά κάποιες
φορές και της μεθόδου προετοιμασίας τους. Έτσι, υπάρχει σταρένιο ψωμί και ψωμί
σίκαλης, μαύρης σίκαλης και πολύσπορο, λευκό ψωμί και ψωμιά special με βρόμη,
κριθάρι και καλαμπόκι. Επίσης, υπάρχουν special ψωμιά με κρεμμύδι, καρύδια,
γάλα, κουάρκ ή βούτυρο. Πολύ γνωστό στη διεθνή αγορά είναι το Pumpernickel.


Αφήστε μια απάντηση