Μενού

Ψωμί ολικής άλεσης

Το ψωμί ολικής άλεσης φτιάχνεται από σιτάρι, χωρίς όμως να αφαιρείται το φύτρο,
στο οποίο συγκεντρώνονται οι φυτικές ίνες, αλλά και οι μεγαλύτερες ποσότητες
βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Το ψωμί ολικής άλεσης περιέχει σημαντική
ποσότητα σιδήρου και μάλιστα αποτελεί μια από τις βασικές πηγές σιδήρου
στο  διαιτολόγιο. Επιπλέον, περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών και
κυρίως φυλλικού οξέος σε σχέση με το λευκό ψωμί. Το ψωμί και τα δημητριακά
ολικής άλεσης μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος, του στομάχου, του
παχέος εντέρου, της ουροδόχου κύστης και των ωοθηκών.


Αφήστε μια απάντηση