Μενού

Ψωμί σπιτικό

Στο ψωμί που έφτιαχναν παλαιότερα στα σπίτια, χρησιμοποιούσαν κυρίως προζύμι.
Αυτός ο τρόπος παρασκευής του ψωμιού είναι ο καλύτερος, καθώς το ψωμί γίνεται
πολύ πιο νόστιμο, πιο αρωματικό και διατηρείται φρέσκο για περισσότερες ημέρες.
Για να φτιαχτεί ένα προζύμι, χρειάζεται αλεύρι και νερό. Για να γίνει σωστά η
συνολική ζύμωση του καθώς και κάποιες δευτερογενείς ζυμώσεις που του
εξασφαλίζουν το μοναδικό του άρωμα και απαντώνται μόνο σε αυτό και όχι κατά την
παρασκευή ψωμιού με μαγιά, χρειάζεται πολύς χρόνος.


Αφήστε μια απάντηση