Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Τρόφιμα - Φαγητά / Χόρτα (άγρια) / Παπούλες ή Ψαρές ή Καμπυλιές ή Lathyrus ochrus

Παπούλες ή Ψαρές ή Καμπυλιές ή Lathyrus ochrus

Οι παπούλες είναι καλλιεργήσιμo λαχανικό που χρησιμoπoιείται κυρίως ως σαλατικό και σχεδόν πάντα ωμό. Η γεύση του είναι υπόπικρη. Kατά την περίοδο Τής Μεγάλης Σαρακοστής αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα νηστίσιμα φαγητά της Κρήτης. Τρώγεται με λάδι και ξύδι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αλατίζεται και δεν λαδώνεται (κατά τις νηστίσιμες ημέρες που δεν επιτρέπεται η κατανάλωση ελαίου). Σε πολλές περιοχές της Κρήτης συνοδεύει, μαζί με την επίσης ωμή αγκινάρα και το τοπικό ποτό “τσικουδιά”.


Αφήστε μια απάντηση