Μενού
Αρχική / Εγκυκλοπαίδεια / Στην Κουζίνα …

Στην Κουζίνα …

Καταχωρήσεις για μία πληρέστατη κουζίνα και όλα τα μυστικά για το καλύτερο μαγείρεμα .Καταχωρήσεις για όλα τα “όπλα” μιας νοικοκυράς και όσα πρέπει να ξέρει για λαχανικά , αυγά , κρέατα , μπαχαρικά ,και μικρά “κολπάκια” της συντήρησης,του ψησίματος,της δημιουργίας του φαγητού και άλλα πολλά για νοικοκυρές Μαγκάιβερ στην Κουζίνα .

Κρέας βραστό

Όταν βάζουμε ένα κομμάτι κρέατος με σκοπό να το κάνουμε σούπα, μπορούμε να παρατείνουμε το βρασμό όσο θέλουμε, προσθέτοντας απλώς λίγο νερό περισότερο νερό. Για το λόγο αυτό, βράζουμε συνήθως τα σκληρά κρέατα, όπως είναι η γίδα, το πρόβειο ή …

Συνέχεια »

Κρέας στην κατσαρόλα

Για μαγείρεμα στην κατσαρόλα ενδείκνυται το κρέας σε μερίδες που δεν έχουν πολύ λίπος, γιατί, όταν το μαγειρεύουμε, προσθέτουμε εμείς λάδι στο τσιγάρισμα. Κατσαρόλας γίνεται το αρνάκι, το κατσικάκι, το μοσχάρι και το χοιρινό. Κατάλληλα μέρη του ζώου για μαγείρεμα …

Συνέχεια »

Κρέας ψητό στο φούρνο

Ψητά στο φούρνο κάνουμε τα τρυφερά μέρη του ζώου, που μπορούν να ψηθούν ακόμη και στους 180 βαθμούς χωρίς να κοπούν σε μερίδες. Ψητά στο φούρνο συνηθίζουμε να κάνουμε το κατσικάκι, το αρνάκι και το γουρουνόπουλο. Ψητό φαγητό στο φούρνο …

Συνέχεια »

Κρέας ψητό σχάρας

Τα πλέον κατάλληλα κρέατα για ψητά ή στο γκριλ είναι το αρνάκι, το κατσικάκιι και το χοιρινό. Για σχάρας προτιμάμε συνήθως τις μπριζόλες που είναι λιπαρές, για να στραγγίσουν στο ψήσιμο. Κατάλληλα μέρη του ζώου για ψητά σχάρας είναι οι …

Συνέχεια »

Κρέας τηγανητό

Τηγανητό γίνεται κυρίως το χοιρινό, για το λόγο ότι περιέχει πολύ κολλαγόνο. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που έχει την ιδιότητα να στερεοποιείται στις υψηλές θερμοκρασίες τηγανίσματος. Όταν στερεοποιηθεί το κολλαγόνο, το κρέας φαίνεται ξεροψημένο εξωτερικά και στο εσωτερικό του …

Συνέχεια »

Κιμάς

Για κιμά προσφέρονται κυρίως το μασχάρι και το χοιρινό. Αυτά τα ζώα έχουν πολύ μυϊκό ιστό και βγάζουν εύκολα κιμά. Κατάλληλα μέρη του ζώου για κιμά είναι το κόντρα φιλέτο, η σπάλα, το νουά, ο μηρός και η λάπα.

Συνέχεια »

Τυριά άλμης και διατήρηση

Όταν αγοράζετε τυριά χύμα χωρίς άλμη, καλό είναι να τα καταναλώνετε εντός μίας εβδομάδας. Σε περίπτωση που τα τοποθετείτε στην άλμη, θα πρέπει να τα καλύπτει τελείως και να ελέγχετε συχνά για τη μούχλα.

Συνέχεια »

Γάλα και διατήρηση

Όλοι οι τύποι γάλακτος πρέπει να καταναλώνονται το αργότερο σε 5 ημέρες από το άνοιγμα τους. Το φρέσκο και το γάλα υψηλής παστερίωσης διατηρούνται μόνο στο ψυγείο, σε αντίθεση με το μεγάλης διάρκειας εβαπορέ, που πριν το άνοιγμα διατηρούνται και …

Συνέχεια »

Γιαούρτι και διατήρηση

Το γιαούρτι διατηρείται στο ψυγείο. Το γιαούρτι με πέτσα έχει διάρκεια ζωής γύρω στις 12-15 ημέρες, ενώ τα υπόλοιπα μπορεί να διατηρηθούν 5-7 ημέρες μετά το άνοιγμα τους.

Συνέχεια »

Βούτυρο και διατήρηση

Το βούτυρο μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο 1 με 2 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο καλά κλεισμένο στη συσκευασία του και δεν πρέπει να μένει πολύ ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνέχεια »