Αν το γιαούρτι έχει νερουλιάσει από το υπερβολικό ανακάτεμα για την παραγωγή μίας ωμής σάλτσας ή ενός δροσερού ντρέσινγκ , δοκιμάστε να το ψύξετε για λίγη ώρα , ώστε να ανακτήσει την πυκνότητά του .
Συνέχεια »ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΗΧΤΟ
Όταν χρησιμοποιούμε γιαούρτι για την παρασκευή κάποιων φαγητών ή γλυκών , καθώς το ζεσταίνουμε ή το ανακατεύουμε , γίνεται νερουλό . Το μυστικό για να ξαναπήξει είναι να προσθέσετε λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ ( μία κουταλιά ανά κεσεδάκι ) …
Συνέχεια »ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
Αν ετοιμάζετε να φτιάξετε λαχανοντολμάδες , αλλά δεν θέλετε να ζεματίσετε τα φύλλα του για να μη χαθεί μέρος των βιταμινών του , βάλτε ολόκληρο το λάχανο για 3-4 ώρες στην κατάψυξη . Στη συνέχεια βγάλτε το και αφήστε το …
Συνέχεια »ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ
Πριν τοποθετήσουμε το φαγητό στη φωτιά μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά τα οποία με το ψήσιμο ποτίζουν τα ψητά δίνοντας μια πραγματικά ξεχωριστή γεύση. Τέτοια μπαχαρικά είναι τα: Πιπέρι , Ρίγανη , Σκόρδο (ξερό) , Μαϊντανός (ξερός) , Κάρυ , φλούδες …
Συνέχεια »GRILL ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΑ
Όταν ψήνουμε στο grill μπορούμε να ετοιμάσουμε μια μεγάλη γκάμα φαγητών όπως: Κρέας (μπριζόλες, φιλέτα, μπιφτέκια κλπ. ) , Ψάρια και θαλασσινά ( κυρίως μεγάλα όπως σφυρίδες, τσιπούρες αλλά ακόμα και πέστροφες ή σολομό, καραβίδες, αστακό μεγάλες γαρίδες) Πουλερικά ( …
Συνέχεια »ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΟ GRILL
Το μυστικό του μαγειρέματος είναι η τοποθέτηση του φαγητού σε πολύ δυνατή φωτιά στο κέντρο του grill και αν είναι δυνατόν κατευθείαν στη φλόγα. Προσοχή πρέπει να δείξετε στο γρήγορο γύρισμα του φαγητού ώστε να μην καεί αλλά να ψηθεί …
Συνέχεια »GRILLING
Ο τρόπος μαγειρέματος στο grill σημαίνει ψήσιμο σε δυνατή φωτιά και ο όρος που χρησιμοποιείται στην Αμερική είναι grilling.
Συνέχεια »ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ
Για να διατηρηθεί το χρώμα στα παντζάρια και στα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα που βράζουν, προσθέτετε λίγο ξύδι. Επίσης, όλα τα λαχανικά, για να διατηρήσουν το χρώμα τους, τα βράζουμε με ανοιχτό καπάκι .
Συνέχεια »ΞΥΛΑ ΑΠΟ ΑΜΠΕΛΙΑ
Ξύλα από αμπέλια στο ψήσιμο προσθέτουν ένα έντονο άρωμα φρούτων σε όλα τα κρέατα και τα πουλερικά.
Συνέχεια »ΞΥΛΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΒΑΡΕΛΙΑ
Αν χρησιμοποιείσετε ξύλα από παλιά βαρέλια κρασιού όταν ψήσετε κρέας , αυτά θα προσθέσουν μια ελαφριά γεύση κρασιού.
Συνέχεια »ΞΥΛΑ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ
Ξύλα που έχουμε μαζέψει από τη θάλασσα , όταν τα χρησιμοποιήσουμε στο ψήσιμο , προσθέτουν μια ελαφριά “θαλασσινή” γεύση στα ψαρικά και τα θαλασσινά.
Συνέχεια »ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Αν ανοίξατε κονσέρβα ντομάτας και δεν την χρησιμοποιήσατε όλη, μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε παγοκύστες δημιουργώντας εύχρηστα παγάκια τοματοχυμού έτοιμα προς χρήση.
Συνέχεια »ΚΙΜΑΣ ΑΦΡΑΤΟΣ
Για να γίνεται πιο αφράτος ο κιμάς μπορείτε όταν τον ζυμώνετε να προσθέσετε λίγο παραπάνω νερό.
Συνέχεια »ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Το ψητό κατσαρόλας θα εχει πολύ καλή και ντελικάτη γεύση αν αντί για κρασί το σβήσουμε με ουίσκι.
Συνέχεια »ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Ζεσταίνοντας ολόκληρα μπαχαρικά, στεγνά ή με λίγο λάδι σε τηγάνι, βελτιώνετε το άρωμα τους και του δίνετε πιο ολοκληρωμένο χαρακτήρα.
Συνέχεια »ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ
Τα ολόκληρα μπαχαρικά έχουν περίπου τετραπλάσιο χρόνο ζωής από τα τριμμένα και αυτό γιατί το άρωμά τους προστατεύεται από το κάλυμμα των σπόρων τους και δεν απελευθερώνεται αν δεν αλεστούν ή ζεσταθούν.
Συνέχεια »